Zilver voor Wijfje op ploegenachtervolging tijdens WK afstanden

Salt Lake City | Afgelopen weekend stond voor schaatsster Melissa Wijfje de WK afstanden op het programma. Voor Wijfje begon het toernooi op vrijdag met de ploegenachtervolging. Op de slotdag kwam ze in actie op de 1.500 meter en deed ze mee aan de massastart.

Op de ploegenachtervolging was Nederland één van de grote favorieten voor het goud, echter moest men het uiteindelijk doen met een zilveren medaille. De Nederlandse ploeg – naast Wijfje bestaande uit Ireen Wüst en Antoinette de Jong – kwam bijna twee seconden tekort op de winnende tijd van de Japan. Wel was de tijd van Nederland goed voor een nieuwe nationaal record. Voor Wijfje was het haar eerste medaille op een wereldkampioenschap, tijdens de EK afstanden – eerder dit jaar verreden in Heerenveen – pakte ze met de ploeg een gouden medaille.

Tijdens de 1.500 meter reed Wijfje een goede race en kwam ze slechts een paar tiende van een seconde tekort voor het podium. De afstand werd gewonnen door Ireen Wüst, Wijfje eindigde als vijfde. Op de massastart stelde topfavoriete Irene Schouten teleur met een bronzen medaille, Wijfje kon op dit onderdeel geen rol van betekenis spelen.

Foto: videostill na de zilveren race (links Wüst, rechts Wijfje)

Voorbeschouwing Sporting Leiden – TAVV

Voorbeschouwing Altior – Concordia