Zevenhoven zonder problemen langs SJC

Noordwijk | Ook zonder de geblesseerde Marco Pellegrom wist Zevenhoven zaterdag makkelijk te scoren en kwam het, op de openingsfase na, geen moment in de problemen. De gastheren uit Noordwijk bleken niet in staat om het de koploper moeilijk te maken en zodoende blijft Zevenhoven na de winterstop zonder puntverlies.

Op z’n zachts gezegd was de start van de mannen van trainer Danny ter Hoeve wat slap. De geelhemden presteerden het om al na dertig seconde op een 1-0 achterstand te komen en mochten dus van begin af aan op jacht naar een positief resultaat. Veel geluk hadden de bezoekers hiermee niet want de eerste twee doelpunten werden afgevlagd door SJC’s grensrechter en aangezien het vlagsignaal tot twee keer toe werd overgenomen bleef Zevenhoven langer dan gehoopt tegen een achterstand aankijken. De druk werd in het eerste kwartier steeds meer opgevoerd en een doelpunt voor de bezoekers bleek slechts een kwestie van tijd. Robert Mooren wist, na een vrije trap van Maurits Splinter, na vijftien minuten de ban te breken. De bal werd slecht weggewerkt door de defensie van de thuisploeg waarvan Mooren uiteindelijk optimaal wist te profiteren. Vijftien minuten later pakte Zevenhoven de meer dan verdiende voorsprong. Wederom was het Splinter die de assist verzorgde, ditmaal was het Falco de Lange die koppend wist af te ronden en de ruststand hiermee op 1-2 wist te zetten.

“Op de beginfase na hadden we eigenlijk een hele makkelijke middag”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Na rust bleek Zevenhoven lering getrokken te hebben van de vroege achterstand in de eerste helft en begon sterk aan het tweede bedrijf. Splinter bewees, met wederom een assistent, nog maar eens zijn waarde en bediende kort na rust Berry Peters op maat die vervolgens de 1-3 op het scorebord wist te zetten. Aangezien SJC ook na deze achterstand bleef hangen op eigen helft en niet veel meer kon dan wachten op een counter wist Zevenhoven vrij makkelijk de wedstrijd uit te spelen. Doordat het dus aanvallend weinig te duchten had van de Noordwijkers was er voor de bezoekers weinig reden om nog enig risico te nemen en zodoende bloedde de wedstrijd wat dood en mocht Zevenhoven uiteindelijk een zakelijke overwinning bijschrijven.

Naast de overwinning van Zevenhoven kwam er ook vanuit de ziekenboeg positief nieuws. Marco Pellegrom verwacht volgende week in de uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys weer te kunnen spelen en de langdurig geblesseerde Sjoerd Zuijdervliet hoopt zaterdag weer minuten te kunnen maken in het tweede elftal.