Nicolaas Boys wint ruim van toekomstige club Mo Bougrine

Leiden | Na de twee verliespartijen van afgelopen weken, was het voor Nicolaas Boys weer eens zaak om te winnen. Om dit te bewerkstelligen stond er een lastige uitwedstrijd bij Roodenburg op het programma. De Nieuwveners slaagden erin om de toekomstige club van de huidige trainer Mo Bougrine te verslaan: 0-3.

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, hadden de Nieuwveners het behoorlijk lastig met de club uit Leiden. Zeker in de eerste helft hadden de Leidenaren het betere van het spel en kwamen zij ook tot de meeste kansen. In het eerste kwartier kreeg Roodenburg uit een aantal snelle counters en standaardsituaties een flink aantal kansen om op voorsprong te komen. Dit lieten ze echter na, waardoor Nicolaas Boys goed weg kwam. Aan de andere kant wisten de Nieuwveners wel direct hun eerste kans te benutten. Na een goed lopende aanval waarbij Fabio dos Santos op het middenveld wegdraaide en de bal meegaf aan Sven Hoogervorst, werd de jonge Mike van der Aar geheel vrijgelaten door de verdediging en rondde hij keurig af in de verre hoek: 0-1.

Na deze voorsprong kwam Nicolaas Boys ook iets beter in de wedstrijd. Roodenburg bleef het wel proberen, maar kwam op een enkele keer na niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Aan de andere kant kwam Sven Hoogervorst na een lange bal van Joey van den Haak, welke vandaag als centrale verdediger stond geposteerd, nog één op één. De jonge middenvelder rondde goed af, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Dit leek niet het geval te zijn, maar de scheidsrechter ging mee in de beslissing van de grensrechter. Vlak voor rust leek Roodenburg er nog gevaarlijk uit te komen via hun goede spits Gökhan Yazici. Peter Burgmeijer zag dit gevaar op tijd, legde de spits net buiten de zestien neer en kreeg hiervoor een terechte gele kaart. De hieruit volgende vrije trap werd vervolgens hoog over geschoten.

In de tweede helft bleef Roodenburg het proberen om weer op gelijke hoogte te komen. Via een aantal snelle aanvallen kwamen zij ook nog wel tot wat schoten van randje zestien. Echter was keeper Xander Hardsteen vandaag zeer alert en kon hij zijn doel met een aantal goede reddingen schoon houden. Nicolaas Boys kwam zelf er ook een aantal keer goed uit en kwam via Rik Verkerk bijna op 0-2. De centrale verdediger volleerde de bal echter net naast uit een corner. Bij een volgende corner was het wel raak: Uit een corner van Sven Hoogervorst kon Joey van den Haak de bal richting doel koppen. Dit leek een makkelijke vangbal te worden voor de keeper, maar deze maakte een gigantische blunder waardoor Nicolaas Boys de 0-2 cadeau kreeg.

“In de tweede helft waren wij de dominante ploeg en was Roodenburg niet gevaarlijk meer dus was het wachten op de 0-2. Uiteindelijk 0-3 geworden en lekker dat ik mijn drie assists mocht meepikken.”

Sven Hoogervorst | Middenvelder Nicolaas Boys

Vlak hierna was de wedstrijd helemaal gespeeld toen de nummer zeventien van Roodenburg na een overtreding van Ravi Pijper gefrustreerd doorliep op Peter Burgmeijer. Ondanks dat het niet heel hard was, oordeelde de goedfluitende scheidsrechter Stolwijk dat dit een tweede gele kaart waard was. Hier was de aanvallende middenvelder van Roodenburg het niet mee eens en ging hiervoor verhaal halen bij de scheids. Deze voelde zich gedwongen om de wedstrijd even tijdelijk te staken. Goed om te vermelden is dat na de wedstrijd het voorval keurig is opgelost vanuit de kant van Roodenburg en heeft de desbetreffende speler excuses gemaakt bij de scheidsrechter voor het incident.

Nadat de wedstrijd weer werd hervat, besliste de ingevallen Milan Hoogervorst in de tachtigste minuut de wedstrijd met een schitterende kopbal. Uit een voorzet van Sven Hoogervorst torende de spits boven iedereen uit en kopte de bal kruislinks binnenkant paal: 0-3. Hierna kreeg Roodenburg via spits Yazici nog de kans op een eretreffer, maar opnieuw was het Hardsteen met een goede redding. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Joost Verkerk ook nog een vrije kopkans. Echter bleek uit deze kopkans dat de kwaliteiten van de middenvelder toch ergens anders liggen dan koppen en bleef het bij 0-3.

De jonge middenvelder Sven Hoogervorst was met drie assists andermaal belangrijk voor de Nieuwveners en was zeer tevreden met het resultaat: “We begonnen de wedstrijd niet goed en lieten Roodenburg nog te veel voetballen in de eerste tien tot vijftien minuten waardoor hun best wat kansen kregen op de 1-0, maar gelukkig voor ons maakte hun die kansen niet af. Daarna schakelden wij om en gingen we vooruit voetballen en meer in het balbezit spelen. Toen was het ook wel lekker dat Mike snel de 0-1 maakte. In de tweede helft waren wij de dominante ploeg en was Roodenburg niet gevaarlijk meer dus was het wachten op de 0-2. Uiteindelijk 0-3 geworden en lekker dat ik mijn drie assists mocht meepikken.”

Met deze overwinning neemt Nicolaas Boys weer wat afstand van de middenmoot en start het goed aan de derde periode. Met het programma in ogenschouw kan dit nog tot een mooi eind van de competitie leiden en mogen de Nieuwveners hopen op de nacompetitie voor promotie.

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Joey van den Haak ©, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer, Joost Verkerk, Sven Hoogervorst, Fabio dos Santos; Mike van der Aar (86. Rocco Uijttewaal), Fitz MacLean (56. Milan Hoogervorst)