Gehavend TAVV eenvoudig langs Lugdunum

Ter Aar | TAVV miste een half dozijn aan spelers, maar daar was tegen Lugdunum eigenlijk niets van te merken. Ook zonder een groot aantal basisspelers hield het van de bezoekers geen spaan heel: 5-0.

Lugdunum reisde zonder al te veel vertrouwen naar Sportpark Aardam West af, want in in de laatste twee wedstrijden ging het met grote cijfers onderuit en na de winterstop hebben ze überhaupt nog geen enkel punt gepakt. TAVV maakte na de coronabreak juist wel indruk door tweemaal ruim te winnen, toch speelde het afgelopen weekend teleurstellend met 0-0 gelijk tegen hekkensluiter FC VVC.

‘Ik vind dat we vandaag heel goed gevoetbald hebben’

Sebastiaan van der Voorn | Verdediger TAVV

Ook Lugdunum begon gehavend aan de wedstrijd, maar kreeg in de beginfase wel een aantal mogelijkheden. Daarna schakelde TAVV een tandje bij en stond het bij rust al op een 3-0 voorsprong. Robin van Koert zorgde na goed voorbereidend werk van Yassine El Mariami voor de openingstreffer. Daarna werd de score door Donny van der Neut op aangeven van Luke van Veen via de binnenkant van de paal verdubbeld. Nick Straver maakte vanaf elf meter de derde treffer.

Na de rust hield TAVV het tempo hoog en werd de ene na de andere kans gecreëerd. Het was aan doelpunt Jeffrey Loozen te danken dat de schade beperkt bleef tot 5-0. Vooral de vierde treffer was van grote schoonheid. Vanaf de middellijn liet Jeffrey Pieterse zijn fabelachtige traptechniek zien en schoot hij prachtig binnen. Het slotakkoord was voor invaller Roel Vogel.

‘Ik vind dat we vandaag heel goed gevoetbald hebben. Lugdunum was geen topploeg, maar dat was VVC ook niet. Vandaag hebben we het echter wel laten zien’, aldus centrumverdediger Sebastiaan van der Voorn.

Opstelling TAVV:
Rick Zweers; Luuk van Veen, Sebastiaan van der Voorn (71. Kevin van Wijk), Jesse Modderaar, Randy Verwoerd ©; Jeffrey Pieterse, Donny van der Neut (81. Roel Vogel), Nick Straver (71. Mike Keijzer); Eric van der Hout, Robin van Koert, Yassine El Mariami (46. Dorus Boddeke)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Zevenhoven walst over zwalkend SCH ’44 heen

FC Oudewater de gelukkigste in topper tegen Aarlanderveen