Zevenhoven vindt de aansluiting na zege op Sportief

Zevenhoven | Zevenhoven en Sportief maakten er een spectaculaire openingsfase van. Nadat de kansenregen was gaan liggen stond Zevenhoven op een 2-1 voorsprong, had men de volledige controle en speelde men dit in de tweede helft zakelijk uit.

De wedstrijd was amper een paar seconden onderweg toen Sportief al direct gevaarlijk werd. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam gevaarlijk voor het doel van aanvoerder Jordy Aartman, hij droeg bij afwezigheid van de geschorste Marco Pellegrom en de geblesseerde Sjoerd Zuijdervliet de band, maar Zevenhoven kon opgelicht adem halen. Bij de eerste de beste kans aan de andere kant was het wel direct raak. Zevenhoven brak aan de rechterkant door via Nick Mooren en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen getikt door Lennart van Zon: 1-0.

Het hardwerkende Sportief rechtte de rug, kreeg twee dotten van kansen waarbij Aartman handelend moest optreden door eerst de bal naast en later de bal over te tikken. Bij de volgende poging moest de Zevenhoven-goalie wel capituleren. Justin Verkerk draaide makkelijk weg bij Lars Jansen en schoot uit de draai met zijn linker overtuigend binnen.

Zevenhoven kon weer opnieuw beginnen en langzamerhand kreeg men steeds meer controle. Sportief kon niets anders dan inzakken en loeren op de omschakeling. Vooral de uitblinkende Maurits Splinter kon vanaf de ‘zes-positie’ de wedstrijd steeds meer naar zijn hand zetten. Splinter kreeg alle vrijheid om het spel te bepalen en liet bij vlagen zien waarom hij zo lang in de top van het amateurvoetbal heeft gespeeld. Na twintig minuten spelen was het uitgerekend Splinter die Zevenhoven naar een nieuwe voorsprong schoot met een verwoestende uithaal vanaf twintig meter. De bal kreeg nog extra vaart doordat hij werd aangeraakt door een Sportief-verdediger en zeilde via de binnenkant van de paal achter de kansloze Nick Stark.

‘Het pakte eigenlijk precies zo uit zoals we hadden verwacht, we kregen veel vrijheid vanaf de nummer-6 positie’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

In de tweede helft leek Zevenhoven direct het verschil te willen maken. Via de flankspelers Nick Mooren en Lennart van Zon kwam het er een aantal keren gevaarlijk uit en daarbij kreeg men ook de steun van de bijsluitende en overlappende middenvelders. Acht minuten na rust leek Van Zon met zijn tweede treffer de wedstrijd in het slot te gooien. Centrumaanvaller Falco de Lange vond na een goede actie zijn vrijstaande teamgenoot, welke bij de tweede paal opnieuw succesvol was.

Met de marge op twee vond Zevenhoven het vervolgens welletjes. Het liet Sportief wat meer komen, maar de bezoekers waren niet meer in staat om het de ploeg van Chris Snatersen nog gevaarlijk te maken. Wel liet Jordy Aartman zich een kwartier voor tijd bijna in de luren leggen met een domme actie in de eigen zestienmeter. Alles en iedereen zag hier een penalty in, behalve scheidsrechter Moussaoui. Zevenhoven kreeg in de slotfase nog mogelijkheden om er 4-1 van te maken, maar de echte scherpte was vertrokken.

Zevenhoven-trainer Chris Snatersen was na afloop blij met het optreden van zijn ploeg. ‘Het pakte eigenlijk precies zo uit zoals we hadden verwacht. Ze speelden precies hetzelfde als in de laatste jaren tegen ons. Hierdoor kregen we veel vrijheid vanaf de nummer-6 positie en konden we via de flanken en de lopende mensen erg gevaarlijk worden. Ik ben eigenlijk erg tevreden over ons spel.’ Door deze overwinning heeft Zevenhoven de aansluiting met de top-6 gevonden en doen ze weer volledig mee om de prijzen. Sportief staat door deze nederlaag nog dieper in het rood en móet in de komende wedstrijden punten pakken om degradatie te ontlopen.

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman ©; Nick Vis, Jordy Zwart, Lars Jansen; Tobias van der Voorn, Maurits Splinter, Robert Mooren, Berry Peters; Nick Mooren, Falco de Lange, Lennart van Zon

Opstelling Sportief:
Nick Stark; Michael Vijfhuizen, Tosca Wens ©, Bart van Middelkoop, Florian Nieuwkoop; Joel Verkerk, Bob van de Haak (81. Youri Querreveld), Jorg van der Laan, Quinten Langelaan (66. Matthijs Maaijen); Justin Verkerk, Stijn Molenaar

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Gratis Sportspreekuur bij Bakker & De Vos

0172SPORT, Sportief - Nicolaas Boys, Jorg van der Laan, Niels Verhaar

Voorbeschouwen met Jorg van der Laan en Niels Verhaar op Sportief – Nicolaas Boys