Aarlanderveen wint voor derde keer op rij

Leiden | Aarlanderveen heeft de lastige uitwedstrijd bij Sporting Leiden met 0-3 gewonnen en heeft zich daardoor in de top van de derde klasse genesteld.

De ploeg van Sander van Dijk begon uitstekend aan de wedstrijd. Aarlanderveen maakte het spel en kwam al binnen een paar minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Killian Bouwhuis. Vanwege buitenspel ging het feestje echter niet door. Aarlanderveen bleef dominant en de bovenliggende partij, na twintig minuten spelen kwam het alsnog op voorsprong. Opnieuw was Bouwhuis de gevierde man, ditmaal na een goede actie van de mee opgestoomde Jimmy Nieumeijer.

In het tweede kwart van de wedstrijd hield Sporting Leiden zich voornamelijk bezig met verdedigen. Zij waren niet bij machte om het de bezoekers lastig te maken en mochten blij zijn dat het met een 0-1 ruststand de kleedkamer kon opzoeken.

Na de rust tapte Sporting Leiden uit een ander vaatje en werd de wedstrijd gelijkwaardiger. Al vrij snel kwam de thuisploeg ook op gelijke hoogte, maar ook hier ging de vlag in de lucht voor buitenspel en scheidsrechter Van Drunen kon niets anders doen dan ook deze treffer afkeuren. Daarna kreeg Sporting Leiden nog een grote kans via Rick Arnoldus, maar Jari van Veen hield zijn doel schoon.

‘De tegenstander zakte ver in waardoor we geduldig moesten blijven’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Een kwartier voor tijd besliste Jorn Poelwijk de wedstrijd. De razendsnelle Davey Grimmelius werd in de diepte gestuurd en lag de bal panklaar voor Poelwijk: 0-2. In de ultieme slotfase wist diezelfde Grimmelius er ook nog 0-3 van te maken met een mooi stiftje over de ingevallen doelman Andy van der Meulen.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk ziet dat zijn ploeg stappen aan het maken is en is blij met de derde zege op rij. ‘Het gaat lekker momenteel, we komen er steeds beter in en dit is gewoon een lekkere overwinning. De tegenstander zakte ver in waardoor we geduldig moesten blijven. De eerste echt kans na de afgekeurde goal zat er gelijk in waardoor Sporting Leiden wat meer moest komen. Wel vind ik dat we in eerste instantie te weinig deden met de geboden ruimte, maar in de slotfase maken we nog twee goede goals waardoor we denk ik meer dan terecht hebben gewonnen’.

Volgende week wacht voor Aarlanderveen een thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. Zij zijn momenteel nog ongeslagen en verpulverde Blauw-Zwart met grote cijfers (6-0). In de openingswedstrijd ging Aarlanderveen juist tegen die ploeg onderuit.