Zevenhoven speelt vooral “nuttige” bekerwedstrijd tegen Slikkerveer

Slikkerveer | Het was zaterdag wel even tuffen voor de geelhemden, die hun tweede bekerwedstrijd mochten afwerken in Ridderkerk tegen zaterdag derdeklasser Slikkerveer. De reis was niet voor niets want ondanks een miniem verlies (2-1) speelde de mannen van trainer Danny ter Hoeve een nuttige partij, waarin met name in de eerste helft goed gespeeld werd.

Omdat afgelopen dinsdag Forum Sport 2 met 0-2 werd verslagen, door doelpunten van Berry Peters en Nick Mooren, zou winst op Slikkerveer een grote stap naar de volgende ronde betekenen. Zevenhoven startte goed maar werd toch vroeg in de wedstrijd verrast door de afwachtende thuisploeg, na twaalf minuten keken de bezoekers al tegen een 1-0 achterstand aan. De thuisploeg was zuinig op de krachten, speelde goed in op het warme weer en liet Zevenhoven het spel maken. Het veldoverwicht was er wel het eerste half uur, doelpunten beleven helaas uit. Direct na rust weet Slikkerveer uit een counter de 2-0 te maken en ondanks dat Gareth Rowlands vlak voor tijd de aansluitingstreffer weet te maken komt Zevenhoven niet meer langszij.

Elftalleider Peter de Kruijf was ondanks het verlies tevreden over de prestatie van zijn team. “Een hele goede eerste dertig minuten tegen een technische ploeg die vorig jaar nog in de tweede klasse uitkwam. Ik ben sowieso wel tevreden over onze voorbereiding. Met de fitheid zit het in mijn ogen goed. Door vakanties is het bouwen aan een team nu pas echt begonnen. Als je vier bepalende spelers moet vervangen weet je dat alles niet direct goed staat. Dus we hebben echt nog wel even nodig om beter op elkaar ingespeeld te raken maar over het algemeen zijn we erg tevreden.”

Zaterdag speelt Zevenhoven de laatste poulewedstrijd thuis tegen Wilhelmus. Een week later start de competitie met een uitwedstrijd tegen RVC ’33.