De Plas heren 1 wint eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen

Haarlem | De waterpoloërs uit Nieuwkoop speelden zaterdag uit tegen DWT H1 uit Haarlem.
De eerste wedstrijd van het seizoen, in een nieuwe regio en met een vernieuwd team. Een aantal oudgediende hebben plaatst gemaakt voor twee jongere spelers, die beide dit seizoen vast in het eerste team gaan spelen.

Door looproutes, geen publiek en het bewaren van de afstand onderling op de kant was het ook voor de spelers van De Plas even wennen bij binnenkomst in het Boerhaavebad.

De thuisspelende partij begon de wedstrijd sterk en fel en kwam al snel in de eerste periode op 2-0. Greig Bannatyne kon de stand daarna weer gelijk trekken door twee keer achter elkaar te scoren. Vanaf dat momenten bleken beide teams aan elkaar gewaagd. De thuisploeg wist nog een keer te scoren, maar door doelpunten van Tim van Tongeren en Thijs Valstar werd de eerste periode afgesloten met een 3-4 voorsprong voor de Plas.

In de tweede periode begon De Plas sterk en werd de score geopend door Thijs Valstar (3-5). De thuisploeg kwam terug in de wedstrijd, doordat een van de vele in de wedstrijd gegeven man meers (uitsluitsel speler andere team) werd benut (4-5). Door een aantal snelle en vloeiende aanvallen wist De Plas via Frank Oppelaar en Thijs Valstar (2x) achter elkaar te scoren en bracht de stand na twee periodes op 4-7. Ook de derde periode begon met een doelpunt van de heren uit Nieuwkoop. Greig Bannatyne wist voor de derde keer het net te vinden en bracht de stand op 4-8. Door onder meer een strafworp en uitsluitsels van spelers van De Plas kwam de thuisploeg uit Haarlem beter in de wedstrijd. Hierdoor liepen zij in met twee doelpunten en stond de stand op 6-8 met nog een periode te gaan.

De laatste periode begon de thuisploeg waar ze ook de eerste periode mee begonnen, sterk en fel. Ondanks de marge die was opgebouwd door De Plas wist de thuisploeg dit recht te trekken naar 8-8. Uiteindelijk was het Frank Oppelaar die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, zijn tweede van de avond en de eindstand op 8-9 bracht. De mannen van De Plas konden dus drie punten mee terug naar Nieuwkoop meenemen.

Komende zaterdag speelt de Plas H1 thuis in Nieuwkoop tegen de Meer H1 uit Culemborg.

Zevenhoven ook ruim langs Linschoten

Boy Vork, Nieuwkoop - VVSB, 0172SPORT

Nieuwkoop tackelt koploper in extra tijd en nestelt zich knap bovenin