Zevenhoven ontdoet zichzelf knap van hatelijke nul

Zevenhoven | Berry Peters voorspelde het vorige week al: “Het geluk is echt wel een keer aan onze zijde, we gaan zeker nog punten pakken.” De linkspoot had wellicht een vooruitziende blik want de punten bleven inderdaad weer eens in eigen huis en over geluk had Zevenhoven, dat op gelijke hoogte kwam door een eigen doelpunt, deze middag geen klagen. De driepunter werd na afloop uiteraard uitbundig gevierd en smaakt natuurlijk naar meer.

Door het slechte weer werd voor de gelegenheid uitgeweken naar het kleine kunstgrasveld van de thuisploeg. Voor wie deze verhuizing een voordeel was bleef in de eerste helft onduidelijk. Zoals zo vaak dit seizoen speelde Zevenhoven een verdienstelijk eerste half uur maar kon het voorin weinig potten breken. Totdat gelegenheidsspits Nick Vis de bal knap voor wist te trekken over de directe tegenstander van Nick Mooren die de bal vervolgens in één keer op de slof nam waar aannemen een betere optie zou zijn geweest. Mooren zag, nadat hij gehaast overschoot, pas hoeveel meer tijd hij eigenlijk had om vervolgens de handen voor de ogen te slaan. Tegenstander BSC ’68 stelde hier tot dan toe helemaal niets tegenover maar zoals wel vaker dit seizoen kwamen de bezoekers toch, tegen de verhouding in, op voorsprong. Een cornerbal, die niet helemaal op de juiste manier werd ingeschat door keeper Jordy Aartman, werd dankbaar door de bezoekers tot doelpunt gepromoveerd. En zo mochten beide ploegen, nadat er vlak voor rust al een onderbreking had plaatsgevonden, de kleedkamer gaan opzoeken met een 0-1 ruststand.

“Ja, eindelijk! Hier knokken we wekelijks voor! Heerlijk, we zijn nu gelukkig van die nul af!

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

De onverwachte voorsprong leek er bij BSC’68 voor te zorgen dat zij beter in hun spel kwamen. De ploeg uit Benthuizen bleef langer in balbezit maar wisten een tweede doelpunt niet de forceren. De Zevenhovense defensie staat op dit moment als een huis. Sjoerd Zuijdervliet speelde wederom sterk, zowel verdedigend als in balbezit. Lars Jansen is het hele seizoen al in goede vorm en nieuwkomer Nino van Eck wordt met de week beter. De beslissing bleef dus lang uit en de bezoekers dachten de wedstrijd rustig naar een 0-1 eindstand te kunnen uitspelen. Een enorm misverstand achterin tussen keeper Levi Tuit en verdediger Jop Splitthof leidde de gelijkmaker in. Splitthof speelde terug op het moment dat zijn doelman de goal had verlaten en zodoende hobbelde de bal, tergend langzaam en via de binnenkant van de paal, het eigen doel in. Het hilarische moment, tien minuten voor tijd, was het startsein voor de bezoekers om op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong. Maar BSC ’68 liep zich vast op de sterke verdedigers van de thuisclub en bij een enkele sporadische counter wisten de geelhemden zelfs op voorsprong te komen. Berry Peters passte perfect op de instormende Nick Mooren die alle frustratie van zich afschoot en de bal met de binnenkant voet het doel in ramde. De resterende minuten leken eeuwig te duren voor Zevenhoven maar buigen deden de moedige strijders van trainer Danny ter Hoeven niet. Sterker nog, vijf minuten na de bevrijdende goal van Mooren konden voor het eerst dit seizoen de armen na afloop de lucht in en zowel binnen als buiten het veld was de vreugde duidelijk hoorbaar.

Sjoerd Zuijdervliet was na afloop zielsgelukkig. “In de eerste helft hadden we wat kansen die er dan niet in gaan en dan krijg je 1 minuut voor rust die goal weer tegen. Dat is echt zuur natuurlijk, zo gaat het namelijk al weken. Maar we hielden er vertrouwen in, de tweede helft was wel rommelig en dan zit het opeens een keer mee met die eigen goal. Dat puntje is wel lekker dacht ik maar als Nick dan de winnende vlak voor tijd maakt is dat echt fantastisch. We hebben de eerste punten daarna goed gevierd kan ik je vertellen.”

Eindelijk drie punten dus voor de promovendus die volgende week op bezoek mag bij het hoog geklasseerde Soccer Boys en er alles aan zal gaan doen om wederom tot punten te komen.