Late overwinning meer dan welkom voor TAVV

Ter Aar | Na de afgelasting vorige week en de ietwat tegenvallende resultaten in de weken daarvoor was deze overwinning zeer welkom voor TAVV. In een ronduit tegenvallende eerste helft, mede veroorzaakt door het bar slechte weer, kon er aan beide kanten niet één doelrijpe kans genoteerd worden.

Wat wel een pluspunt was voor beide teams was dat er aan beide kanten volop strijd werd geleverd, maar echt aantrekkelijk was het voor de rust niet. Na de rust werden de toeschouwers, die het weer trotseerden, op een heel andere partij getrakteerd. Beide ploegen streden nog steeds voor elke meter, maar nu was het getoonde spel wel het aanzien waard met aan beide zijden kansen op een overwinning. Zo rond de zestigste minuut was een schot van ‘good old’ Kevin van Wijk een prooi voor de ASC keeper en kreeg Yoeri Bakker een goede kans om te schieten maar hij besloot de bal voor te geven en zijn voorzet kon simpel onderschept worden. Enkele minuten later kon Van Wijk ternauwernood redding brengen toen TAVV keeper Rondey Pater al was gepasseerd. In de 75e minuut kon Pater wel redden op een knap schot uit een snelle ASC aanval. Zo rond de 80e minuut kopte Nick Straver uit een corner van Randy Verwoerd via de grond tegen de paal en bracht keeper Pater opnieuw redding na een knappe counter van ASC. In de 89e minuut stoomde Kevin van Wijk op, maar zijn schot mistte kracht om de ASC goalie te verassen.

“De late gelijkmaker van Lugdunum is weer rechtgezet, want nu was het andersom”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Zo leek het dus opnieuw een gelijkspel te worden voor TAVV, maar uiteindelijk werd het toch een zeer welkome overwinning. Uit een vrije trap van Verwoerd werd de bal door een ASC verdediger met het hoofd verlengd, maar kwam die onverwachts tegen het hoofd van de ingevallen Zine-Eddine El Mariami en hobbelde de bal langs de verbouwereerde keeper van ASC. Zo kwam TAVV aan een zwaar bevochten en toch wel verdiende zege, en stijgt het weer op de ranglijst waar het continu stuivertje wisselen is doordat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Als TAVV het harde werken gaat combineren met het spel van de tweede helft gaat het een mooi seizoen worden. Waar eerst gevreesd werd voor een loodzwaar seizoen na het vertrek van een aantal bepalende spelers, blijkt trainer Ludo Pistorius een vechtmachine te hebben ontwikkeld met een aantal jonge spelers uit de eigen gelederen en voorlopig is dit team moeilijk te verslaan.

Pistorius over de late overwinning van zijn ploeg. “Ik ben erg blij met de driepunter tegen een ploeg die nog niet verloren had. De eerste helft was zeker qua balbezit voor ASC, ook doordat ze een beetje gesteund werden door een stevige rugwind. Wij konden daar weinig tegenover zetten, maar bleven wel redelijk makkelijk overeind. In de tweede helft waren we wel beter bij de les en hadden we meer aandeel in de wedstrijd. Waar iedereen zich wel tevreden stelde met een 0-0, schampten we uit een vrije trap van Randy Verwoerd de 1-0 nog binnen. Zine-Edine was de gevierde man. Zo is de late gelijkmaker van Lugdunum, die ons twee punten kostte, weer rechtgezet en was het nu andersom. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg tegen RVC ‘33 ziet het er voor ons weer wat rooskleuriger uit.”