Nieuwkoop wint verdiend na saaie eerste helft

Nieuwkoop | Na de winst vorige week op Olympia wist Nieuwkoop afgelopen zaterdag wederom drie punten aan het totaal toe te voegen. De ploeg van trainer Boris van Es speelde een stroeve eerste helft maar wist het krachtsverschil in de tweede helft duidelijk uit te drukken. Op de 1-3 overwinning viel helemaal niets af te dingen.

Een eerste helft dus die net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Beide ploegen creëerde helemaal niets en na vijfenveertig minuten voetbal was het dan ook moeilijk te voorspellen hoe de punten zouden worden verdeeld deze middag. Nieuwkoop was weliswaar iets vaker in balbezit, gevaarlijk werden de oranjehemden nooit.

“Een zeer terechte overwinning, ik heb veel strijdlust gezien en bij vlagen ook weer genoten van prima positiespel”

Michel Zuijdervliet | Assistent-trainer Nieuwkoop

Reden genoeg dus voor Van Es om in de rust in te grijpen. Zo werd voor de tweede helft Auke Westerduijn binnen de lijnen gebracht en was spits Mitchel Pijpers het kind van de rekening.
De wissel pakte al snel goed uit want uitgerekend Westerduijn was de man die de 0-1 deed aantekenen na goed voorbereidend werk van Melvin van den Hoorn. Een klap in het gezicht voor FC Oudewater dat sterk aan de tweede helft was begonnen. De thuisploeg was nog maar net van de schrik bekomen toen de bezoekers wederom toesloegen. Een strak genomen vrije trap in de zestigste minuut van Boy Vork kan door Noë Esselink bij de tweede paal knap worden afgemaakt. Na deze flitsende start van de tweede helft leek Nieuwkoop de wedstrijd te hebben beslist, speelt het gemakkelijker met sterk positiespel, maar komt de thuisploeg toch onverwacht toch terug in de wedstrijd nadat de scheidsrechter, tot ongeloof van heel aanwezig Nieuwkoop, de bal op de stip legt. Een cadeautje dat door FC Oudewater dankbaar werd uitgepakt: 1-2.

Echt in gevaar komen de oranjehemden daarna overigens niet want Sam van de Hoorn besliste niet veel later de wedstrijd nadat hij zichzelf vrijspeelde in de as van het veld en ijzig kalm wist af te ronden met de rechtervoet: 1-3. Assistent trainer Michel Zuijdervliet heeft weinig tijd nodig om de wedstrijd samen te vatten. “Gewoon een zeer verdiende overwinning op een erg zwaar veld. Ik heb veel strijdlust bij ons gezien en bij vlagen genoten van ons positiespel. Echt een knap resultaat en goed voor ons zelfvertrouwen.” Volgende week mag Nieuwkoop zijn zegereeks proberen voort te zetten wanneer het thuis mag aantreden tegen Alphia.