Zevenhoven kruipt door het oog van de naald en zet zichzelf op matchpoint

Zevenhoven | Na een meer dan zware bevalling afgelopen zaterdag tegen Roodenburg kunnen de mannen van trainer Danny ter Hoeve de titel inmiddels ruiken. De thuisploeg kwam achter, knokte zich terug maar zag daarna de tegenstander bijna weer langszij komen. Een uitermate opmerkelijke arbitrale beslissing viel zeer gelukkig uit voor de thuisploeg en zo werd erger voorkomen.

Zevenhoven begon met knikkende knieën aan duel met Roodenburg, de ploeg die nog nacompetitie zou kunnen gaan spelen om degradatie te voorkomen. Voor beide ploegen stond er dus genoeg op het spel maar de Leidenaren konden duidelijk beter omgaan met de spanning. De geelhemden kregen geen moment controle over de wedstrijd, kregen de bal moeizaam naar de goede kleur, en waren voorin niet in staat de bal vast te houden. De bezoekers waren feller en wisten dan ook na zo’n tien minuten spelen terecht op voorsprong te komen. De schrik zat er goed in, de spanning werd er niet minder op en het spel daardoor niet veel beter. Sjoerd Zuijdervliet mocht aan het eind van de eerste helft invallen voor de ongelukkig spelende Tobias van der Voorn en kreeg al snel een grote kans aangeboden van spits Marco Pellegrom. Echter, de geboren verdediger schoot tot ieders teleurstelling huizenhoog over. Zoals zo vaak dit seizoen kan een slecht draaiend Zevenhoven altijd nog terugvallen op de traptechniek van Maurits Splinter, zo ook afgelopen zaterdag. De middenvelder schoot vlak voor tijd een cornerbal perfect voor de goal, deze bleek moeilijk te verdedigen en werd uiteindelijk door een ‘Leids’ been over de doellijn gewerkt. Niet veel later werd hetzelfde huzarenstukje nogmaals opgevoerd, dit keer was het Berry Peters die de bal het laatste zetje wist te geven en zodoende ging de thuisploeg toch nog rusten met een 2-1 voorsprong.

“We speelde absoluut niet goed, veel te traag in het begin en dus waren we veel te voorspelbaar. Gelukkig toonde we wel weer veerkracht!”

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

In de tweede helft bleef het onrustige spel de boventoon voeren. Danny ter Hoeve probeerde voor balvastheid te zorgen door Jordy Zwart aan de voorhoede toe te voegen. Een gevaarlijke zet, die overigens niet goed uitpakte en om die reden werd de verdediger halverwege de tweede helft weer teruggehaald om daar het front te verdedigen. Kansen werden er in die fase niet weggegeven en omdat Marco Pellegrom in zijn afscheidswedstrijd voor eigen publiek de marge op twee wist te brengen, zo’n twintig minuten voor tijd, leek de buit binnen en werd er vanaf de zijlijn al reikhalzend uitgekeken naar volgende week. De ruime 3-1 voorsprong zorgde helaas niet voor de nodige rust en vertrouwen bij de thuisploeg en toen tien minuten voor tijd de 3-2 viel werd het stil langs de lijn en was het voor Zevenhoven overleven geblazen. Even leek alles toch nog in duigen te vallen toen scheidsrechter Flikken vlak voor tijd naar de stip wees nadat een speler van de bezoekers was gevloerd. De bal lag al klaar, de aanloop al genomen toen tot ieders verbazing de arbiter toch nog de moeite nam om in gesprek te gaan met grensrechter Peter van Lith. Een lange discussie volgde en wonder boven wonder veranderde de man in zwart de penalty tot vrije trap. Deze zeldzame vertoning zorgde bij Zevenhoven natuurlijk voor opluchting. Bij de tegenstander leken de stoppen door te slaan en moesten sommige heetgebakerde spelers met man en macht worden tegengehouden toen zij verhaal wilde halen bij Van Lith. De kleine vlaggenist bleef er ogenschijnlijk rustig onder, overleefde het incident en omdat de vrije trap die volgde niets opleverde werd uiteindelijk Van Lith door het publiek op hilarische wijze uitgeroepen tot man of the match. Zevenhoven mag zich na deze meer dan gelukkige overwinning gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen Woubrugge. Die ploeg zal de huid natuurlijk duur verkopen maar weten ook dat ze er verstandiger aan doen de energie te sparen voor de nacompetitie die volgt en liever met een fitte groep degradatie willen voorkomen.