NSV’46 verspeelt in blessuretijd dure punten

Alphen | Het is NSV’46 niet gelukt de nare smaak van nederlaag van vorige week weg te spoelen. Op bezoek bij AVV Alphen kreeg men in blessuretijd bij een stand van 1-2 een penalty tegen wat de gelijkmaker en zure Noordense gezichten opleverde.

De bezoekers begonnen niet scherp aan het duel en mochten de van een hersenschudding teruggekeerde doelman Bas Kalshoven danken dat het niet na een minuut al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Alphen bleef aandringen en had in de openingsfase dan ook de overhand. Dit leverde na de eerdere kans alsnog vroeg in het duel de voorsprong op toen een bal vanuit een corner kon worden verlengd tot buiten het bereik van Kalshoven.
De Noordenaren waren hierna wel bij de les en drongen de thuisploeg terug op eigen helft en creëerde een drietal prima mogelijkheden maar het vergat zichzelf te belonen.
Twaalf minuten voor rust was de gelijkmaker een feit toen Jeffrey Pieterse zich meldde voor een vrije trap rond het zestienmetergebied. In de hoek van de keeper wist hij raak te schieten.

De tweede helft ontspon zich een open duel waar NSV46 licht de overhand had. Wel was de eerste kans voor de thuisploeg maar de poging belandde in het zijnet. Aan de andere kant dacht alles en iedereen aan een strafschop toen Yassine El Mariami werd gevloerd maar de arbiter negeerde de valpartij.

Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg van Chris Snatersen met tien man te staan toen Kjell Verkade een harde charge uitvoerde op de benen van Menno de Jong en de rode kaart getoond kreeg. Met een man meer ging NSV’46 op zoek naar de winst en deze leek er acht minuten voor tijd via Robin van Koert te komen. Perry Lok legde met het hoofd terug en Van Koert tikte de 1-2 binnen.
Alphen ging over op een alles of niks tactiek en ging de lange bal hanteren in de hoop dat deze goed zou vallen. Net wanneer iedereen dacht dat de punten mee naar Noorden gingen floot de dienstdoende arbiter niet voor het eindsignaal maar voor een strafschop na een vermeende overtreding van invaller Robin Stark. Dit buitenkansje werd vervolgens gretig door Nizar Ahalli verzilverd en betekende wederom puntverlies voor de Noordenaren.

“De scheids was er volgens mij een beetje naar op zoek”

Robin van Koert over het penalty-moment

Robin van Koert had het voorval dat de wedstrijd besliste zelf niet goed kunnen waarnemen maar twijfelde – net als de meeste Noordenaren – wel sterk aan de beslissing van de scheidsrechter. “Iedereen zei dat er eigenlijk niks gebeurde en het zeker geen strafschop was. Hij was er volgens mij een beetje naar op zoek, dat gevoel kreeg ik wel. Maar alsnog, Alphen heeft best een aardige ploeg en een paar handige spelers maar we moeten hier gewoon van winnen. We creëren ook genoeg denk ik maar schieten ze niet binnen. Dan worden de aloude voetbalclichés weer bewaarheid.