Zevenhoven komt niet tot scoren tegen stug Siveo

Zevenhoven | Net als afgelopen seizoen bleken de Zegvelders ook bij de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen een lastige opponent voor de ploeg van trainer Danny ter Hoeve. Zijn ploeg kwam ondanks een licht veldoverwicht in de tweede helft niet tot scoren en moest toezien hoe de bezoekers tien minuten voor tijd toesloegen.

Onterecht was de overwinning van Siveo allerminst want de ploeg kreeg in de eerste helft mogelijkheden genoeg om op voorsprong te komen. Zevenhoven mocht van geluk spreken dat het met 0-0 mocht gaan rusten. Keeper Connor van Heertum kwam telkens goed weg wanneer hij weer eens buiten zijn zestienmetergebied moest optreden. De sluitpost zal ongetwijfeld de opdracht mee hebben gekregen om ver voor zijn doel te verdedigen, maar zonder risico is deze spelopvatting allerminst zo bleek gistermiddag. Toch hield Van Heertum, ware het met veel kunst en vliegwerk, zijn doel dus schoon in het eerste bedrijf.

In tegenstelling tot het eerste deel van de wedstrijd was Zevenhoven in de tweede helft de bovenliggende partij. De ploeg maakte een frisse indruk, met de nieuwe smaakmaker Gareth Rowlands voorop, maar kwam zelden tot uitgespeelde kansen. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg de deksel op de neus toen bij een spaarzame aanval van de bezoekers de 0-1 werd binnengeschoten.

Veel waarde hoeft Zevenhoven natuurlijk niet te hechten aan deze uitslag. De wedstrijd kan beter worden opgevat als prima oefenwedstrijd waarbij men wederom tot de conclusie zal zijn gekomen dat vooral achterin, inclusief keeper, er nog flink gepuzzeld zal moeten worden om tot de ideale samenstelling te komen.

Archiefbeeld: Gerard Haak