NSV’46 heeft weinig moeite met Gouderak

Noorden | Na de verloren finale om de 0172SPORT-CUP trapte NSV’46 vandaag af voor zijn eerste bekerwedstrijd. Op het eigen Sportpark de Koet ontving men Gouderak, dat vorig jaar uit de 4e klasse degradeerde. De Noordenaren willen komend jaar mee gaan doen om de prijzen en dus moest Gouderak niet al te grote problemen gaan opleveren.

“De eerste helft was niet denderend van onze kant”, aldus aanvoerder Stefan van Tol. “Vanaf het begin kregen we direct veel kansen, maar daar werd niet best mee omgesprongen. Hierdoor werd ons spel wat gehaast en slordig en duurde het tot het einde van de eerste helft voordat we eindelijk het net wisten te vinden.”
Het was Lars de Jong die de ban brak en de 1-0 noteerde. Nog voor de thee heropende ook de teruggekeerde Robin van Koert zijn doelpuntenrekening door er 2-0 van te maken.

Na de rust leek de thuisploeg even niet bij de les en maakte Gouderak prompt de aansluitingstreffer. Echter wist NSV’46 de marge binnen de minuut via andermaal Van Koert weer naar twee te tillen. Het verzet van de bezoekers was bij de 4-1 – de derde van Van Koert – definitief gebroken en in het restant liepen de Noordenaren via goals van Mitchel Pijpers, Robbie Geerlof, Kevin Fransen en Nick Geerlof uit naar een ruime 8-1 overwinning.

Archieffoto: Gerard Haak