Sportief trekt 2-0 achterstand in extremis nog gelijk

Boskoop | Voor de eerste bekerwedstrijd van nieuwbakken vijfdeklasser Sportief, moest de groen-witte formatie het opnemen tegen het Floreant van Dennis van den Ing. Voor Sportief-coach Johan Peper betekende dit duel zijn officiële debuut.

De intenties van Peper zijn anders dan bij voorganger Cor Stoof. Stoof opteerde voor een gesloten defensie en countervoetbal, zijn opvolger wil in de 5e klas het voetbal gaan maken en speelt met de laatste linie nu dicht tegen de middenlijn, zo ook in dit bekerduel wat door vele toch gezien wordt als ideale oefenpotjes voordat de competitie begint. Het resultaat is dan ook verre van het belangrijkste.

Met de verrassende tactiek wist men Floreant in de beginfase terug te dringen. Sportief had het betere van het spel, creerde een aantal mogelijkheden maar wist niet tot scoren te komen. Gaandeweg de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief over en dit resulteerde drie minuten voor de thee wél in de openingstreffer. Een geweldig afstandsschot liet Nick Stark kansloos.

Na de rust werd Floreant sterker en hadden de wedstrijd onder controle. Toen ook de 2-0 viel na iets meer dan een uur voetbal leek de wedstrijd dan ook beslist. Ware het niet dat de absolute slotfase een hoogst merkwaardige was. Eén minuut voor het verstrijken van de negentig minuten vond Sportief uit een corner vanuit het niets de aansluitingstreffer. Het was Daniel van Leeuwen die mistasten van de Floreant-doelman afstrafte en zo zijn debuut in het groen-wit bekroonde met zijn eerste goal.

Peper besloot over te schakelen naar een alles of niets scenario en dit bracht diep in blessuretijd succes. Wel had men hier andermaal falen van de doelman van de geelhemden nodig. Tosca Wens nam een vrije trap vanaf een meter of zeventig en wilde de bal in de zestien ‘pompen’. De bal plofte in het strafschopgebied de keeper kwam uit en verkeek zich grandioos op het opstuitende leer en ging onder de bal door, eindstand 2-2.