Sportief komt matig eerste kwartier niet te boven tegen Woerden

Woerdense Verlaat | Sportief heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen kansloos verloren. De ploeg van trainer Cor Stoof begon dramatisch aan het duel en keek na vijf minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Het was aan doelman Nick Stark te danken dat het uiteindelijk ‘slechts’ 0-4 werd.

Al na twintig seconden moest doelman Stark handelend optreden na een schot vanuit de tweede lijn, maar nog geen minuut later mocht Stark alsnog de bal uit het net halen. Woerden-aanvaller Jesper kleiweg knikte een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant tegendraads in en liet hiermee Stark kansloos. Nog geen minuut later kreeg Woerden weer een dot van een kans maar deze inzet ging voorlangs. Sportief was nog altijd niet wakker geschud en daar betaalde het direct een dure prijs voor. Een prima individuele actie van spits Leroy Scholman, die drie man het nakijken gaf en daarna ook heel koeltjes afrondde, betekende de 0-2.

‘Het eerste kwartier worden we overrompeld en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Aanvoerder Tosca Wens keek terug op een kansloze middag

Na vijftien minuten ging de storm van Woerden iets liggen en kon Sportief sporadisch op de helft van Woerden komen. Dit resulteerde na twintig minuten in een grote kans voor Kris Baken, maar zijn inzet werd gestopt door de Woerden doelman Nick Reekers. Even daarna wist hij wederom schitterend redding te brengen op een vrije trap van Tosca Wens vanaf een meter of twintig. Na een half uur spelen had Stijn Molenaar de aansluitingstreffer kunnen maken, maar zijn aanname na een mooie pass van Sven van Oudenallen was onnauwkeurig. Het laatste kwartier onderscheidde Nick Stark zich wederom door driemaal een bijna zeker lijkende goal op schitterende wijze te redden.

De tweede helft startte Sportief prima, de eerste kans was dan ook voor Baken na een goede combinatie met Van Oudenallen, helaas belandde zijn inzet in het zijnet. Sportief probeerde het wel maar kwam niet tot grote kansen en Woerden loerde wat meer op de counter. Uit één van deze aanvallen viel een kwartier voor tijd de derde treffer, wat de beslissing betekende. Dat Woerden in de laatste minuut ook nog uit een gemakkelijk gegeven strafschop de 0-4 maakte was er één voor de statistieken.

‘Het eerste kwartier worden we overrompeld en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Daarna pakken we het beter op, krijgen nog wat kansjes maar vandaag was Woerden gewoon een maatje te groot voor ons’, blikte aanvoerder Tosca Wens terug op de kansloze nederlaag.