Altior in overtal pakt met moeite een punt bij Sporting Martinus

Amstelveen | Bijna zeventig minuten moest tegenstander Sporting Martinus het doen met tien man, maar Altior bleek niet in staat van dit numerieke voordeel te profiteren. Sterker nog, de geel-rode thuisploeg was lange tijd de betere ploeg en kwam zelfs terug van een vroege achterstand…

De Amstelveners startte sterk en direct was duidelijk dat het voetballend wel goed zat bij de ploeg dat vorig seizoen tot kampioen gekroond werd in de derde klasse. De bezoekers wisten de druk te weerstaan en kwamen langzaamaan beter in de wedstrijd en trokken het spel iets meer naar zich toe. Het waren dan ook de Langeraarders die na bijna twintig minuten spelen op voorsprong kwamen. Een zeer fraaie aanval over verschillende schijven kwam uiteindelijk bij spits Luuk den Haan voor zijn voeten die de 0-1 op het bord zette. Twee minuten later leek de formatie van Arjan van der Laan op rozen te zitten toen een scherp geplaatste counter de pijlsnelle Rick Keijzer bereikte die een vrije doortocht had richting het Amstelveense doel. Hij werd echter onreglementair gestuit door de doelman wat laatstgenoemde op een terechte directe rode prent kwam te staan.

Geen doelpunt dus, maar wel een numeriek voordeel. Echter was het na de rode kaart de thuisploeg dat de geest kreeg en niet de bezoekers. “Vanaf het moment van de rode kaart gingen zij alles twee versnellingen sneller doen en leek het er niet op dat wij een man meer hadden. Martinus legde enorm veel energie in de wedstrijd en zette ons overal onder druk waar we niet mee om konden gaan. We speelden te snel de lange bal, waar we juist meer rust hadden moeten houden en hun op die manier hadden moeten laten lopen. Op zo’n moment merk je het gebrek aan ervaring. We hebben nu een jonger team dan vorig jaar en we moeten weer automatismen creëren met deze nieuwe jongens. Dit gaat zeker goed komen want al die gasten willen heel graag”, keek aanvoerder Tom van der Weijden terug op de wedstrijd.

“We moeten volwassener worden in het veld”

Aanvoerder Tom van der Weijden zag veel onrust in zijn ploeg

De rust werd bereikt met de 0-1 voorsprong maar in de tweede helft vond de thuisploeg al snel waar het naar zocht. Na een ongelukkige handsbal van Tom van Vliet belandde de bal op de stip en dit kadootje werd vakkundig uitgepakt. Van der Weijden: “Dit was wel echt een onfortuinlijke pingel en daarna komen zij ook nog op voorsprong vanuit een corner. Uiteindelijk mogen we ons gelukkig prijzen dat Rick die mooie gelijkmaker nog binnen legt en we toch nog een puntje pakken. We hadden in de slotseconden via Eray (Bozkurt, red.) zelfs nog een levensgrote kans op de overwinning… Al met al kunnen we veel leren van deze wedstrijd. We moeten volwassener worden in het veld, dan weet ik zeker dat we nog veel punten gaan pakken.”

De genoemde gelijkmaker van Keijzer viel één minuut voor tijd en dit betrof een zeer fraai doelpunt van de kleine aanvaller. Vanaf randje zestien krulde hij de bal onhoudbaar in de verre hoek. De punten werden uiteindelijk dus netjes verdeeld, een resultaat waar beide ploegen mee konden leven.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet, Sebastiaan van Veen, Stan Janssen; Reber Taha (Stijn van der Meer), Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Bram Hartveld; Luuk den Haan (Eray Bozkurt), Rick Keijzer

Archieffoto Gerard Haak: Tom van der Weijden in actie

Zevenhoven kent prima seizoensstart met knappe zege op BSC ‘68

0172SPORT, Jeroen Sassen, Altior

Jeroen Sassen: “De onderhandelingen om op zaterdag te keepen lopen”