Zevenhoven kent geen problemen met degradant Bodegraven

Bodegraven | Natuurlijk moesten eerst de punten nog bij elkaar gevoetbald worden, maar vooraf was er niemand bij Zevenhoven die twijfelde aan een overwinning bij het inmiddels al gedegradeerde Bodegraven. De 0-3 winst was een bescheiden afspiegeling van het grote krachtsverschil tussen beide ploegen. Voor de mannen van trainer Chris Snaterse zullen de komende wedstrijden tegen koploper Woerden en periode-concurrent Siveo ’60 van doorslaggevend belang zijn voor het bereiken van de nacompetitie.

Zevenhoven startte goed en leek de openingsgoal al vroeg in de wedstrijd in de schoot geworpen te krijgen nadat Marco Pellegrom de bal van keeper Stefano Tanis in de voeten gespeeld kreeg. Pellegrom had achteraf beter voor eigen succes kunnen gaan maar koos voor een, helaas te korte, pass op Falco de Lange die hierna niet meer in staat bleek af te kunnen ronden. Het zoeken naar de vroege voorsprong bleef, maar de thuisploeg was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven zodat pas vlak voor rust de bezoekers eindelijk mochten juichen. Robin van Mever, vervanger van de zieke Lars Jansen, passte knap op Falco de Lange die de ruststand mocht bepalen op 0-1. Het was voor De Lange alweer zijn vijfde goal in vijf dagen.

‘Afgelopen week was goed voor mijn statistieken inderdaad, hopelijk kan ik deze lijn doortreken tegen Woerden’

Falco de Lange | Aanvaller Zevenhoven

Wat in de eerste helft niet wilde lukken, vroegtijdig scoren, lukte Zevenhoven in de tweede helft wel. De altijd hardwerkende Berry Peters wist te scoren vanuit een cornerbal en leek hiermee de wedstrijd te beslissen. Toch leek Sjoerd Zuijdervliet de wedstrijd nog spannend te willen maken toen hij de doorgebroken snelle spits Mitchell van Tier, wel of niet bewust, neerhaalde. De lange verdediger mocht van geluk spreken dat hij ‘slechts’ de gele kaart voorgeschoteld kreeg. De bezoekers hadden sowieso geen reden tot klagen want in de 81e minuut had de bal zomaar op de stip gekund nadat Lennart van Zon, ware het wat ongelukkig, een speler raakte bij een poging de bal uit de zestienmeter te schieten. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor de geelhemden. Robert Mooren onderschepte de bal van laatste man Kees Rijneveld en ronde daarna goed af. De 0-3 zou niet meer van het scorebord verdwijnen.

Man in vorm, Falco de Lange, keek alvast vooruit naar de topper van aanstaande zaterdag wanneer Zevenhoven koploper Woerden mag ontvangen. ‘Ondanks dat wij misschien niet altijd het beste veldspel laten zien weten we wel dat we van iedereen kunnen winnen. In de groep heerst in ieder geval dat vertrouwen. En aan de motivatie zal het ook zeker niet liggen want we weten dat we een periode kunnen pakken. Maar Woerden zal er na het puntverlies van Zwammerdam ook vol voor gaan natuurlijk.’

Zevenhoven gaat een spannend seizoenslot tegemoet en zal zich zaterdag van zijn beste kant moeten laten zien tegen de grootste kampioenskandidaat van de 4e klasse B. Hierna volgt de derby, uit tegen Sportief waarna de competitie zal worden afgesloten tegen Siveo ’60.

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Robin van Mever, Sjoerd Zuijdervliet © (Lars Jansen), Jordy Zwart, Berry Peters; Robert Mooren, Tobias van der Voorn, Maurits Splinter, Lennart van Zon (Kevin Haak); Falco de Lange, Marco Pellegrom

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Nieuwkoop pakt in absolute slotfase punt tegen titelkandidaat Alphia

Altior legt het af tegen Pancratius-spits Hertog