Altior legt het af tegen Pancratius-spits Hertog

Badhoevedorp | Tijdens de doelpuntloze heenwedstrijd in Langeraar was hij nog invaller en liet toen in een helft zien heel aardig te kunnen voetballen, nu had Dave Hertog een basisplaats gekregen en bezorgde hij het de Altior-verdedigers een hele nare middag. Vrijwel op eigen kracht besliste de bonkige aanvalsleider met drie doelpunten de wedstrijd.

Slechts drie minuten stonden er op de klok toen Hertog voor de eerste maal de bal tegen de touwen schoot. Altior werd in dit stadium nog gered door grensrechter Frank Lek die buitenspel had geconstateerd, maar het bleek een voorbode op een zeer lastige middag voor de Altior verdediging..
Pancratius was de bovenliggende partij en creëerde een aantal prima mogelijkheden waarbij Jeroen Sassen handelend moest optreden. Ed van der Weijden was na twintig minuten ook dichtbij de openingstreffer voor de bezoekers, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Drie minuten later viel de eerste treffer alsnog maar was het Sassen die moest vissen. Een diagonaal schot vanaf de linkerkant was hem te machtig. Tien minuten later draaide Hertog zich met één beweging vrij van twee verdedigers en verdubbelde hij de marge naar twee. Tussendoor kreeg Van der Weijden twee prima mogelijkheden maar Altiors topscorer had het vizier niet op scherp staan deze middag.

Een ander smetje op de eerste helft was het vroege uitvallen van Rody Blommestijn en daarna Tim Heikoop. Laatstgenoemde kreeg net voor rust een gestrekt been op het lichaam te verwerken en brak hierbij – zo bleek later – zijn sleutelbeen, wat einde seizoen betekent…

‘Als die Hertog het op zijn heupen heeft is Pancratius gewoon een klasse beter’

Jeroen Sassen zag dat zijn verdedigers het lastig hadden

Vlak na rust kopte Hertog vanuit een corner de derde Badhoevedorpse treffer langs Sassen en tien minuten later maakte hij zijn hattrick compleet en was de wedstrijd definitief gespeeld. Tom van der Weijden redde de eer nog door 4-1 te maken, maar het slotakkoord was voor Pancratius dat via invaller Bas Pel nog 5-1 maakte.

Doelman Jeroen Sassen was uiteraard teleurgesteld en kritisch op het voetbal dat zijn ploeg had weten te brengen: ‘Het was vandaag weer niet best. Net als tegen KDO zijn we geen moment in ons eigen spel gekomen. We leden een heel hoop balverlies, slordigheden alom. We zitten momenteel ook wel heel dun in de spelers, dat werkt ook niet mee.’ Sassen had ook complimenten voor het spel van de tegenstander en met name voor de man waar de Altior defensie nog wel een keer van wakker schrikt: ‘Als die Hertog het op zijn heupen heeft is Pancratius gewoon een klasse beter dan zonder hem. Hij bleek vandaag bijna niet te verdedigen. Zit je kort gebruikt ie je als draaideur, geef je ‘m ruimte maakt ie altijd de goede keuze. Drie doelpunten, gewoon een prima speler.’

Jeroen Sassen; Sven de Regt (Rick Keijzer), Sebastiaan van Veen, Rody Blommestijn (Stijn van der Meer), Stan Janssen (Bram Hartveld); Tim Heikoop (Eray Bozkurt), Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Luuk den Haan, Ed van der Weijden

Bron: Nico van Smoorenburg / Foto: Andor van Velzen