Nieuwkoop pakt in absolute slotfase punt tegen titelkandidaat Alphia

Nieuwkoop | Vooraf stond er voor Nieuwkoop niets meer op het spel, Alphia daarentegen doet door de vele misstappen van FC Oudewater inmiddels weer helemaal mee om het kampioenschap. Ook dit weekend verslikte FC Oudewater zich weer, maar dankzij Thomas Boekestein wist Alphia hier wederom niet van te profiteren…

De openingsfase van het duel op Sportpark de Dulen was voor Alphia. De uitploeg kreeg al snel twee kleine kansjes, maar kon na tien minuten ook een echte grote mogelijkheid noteren. Het schot werd gekeerd door doelman Boekestein. De eerste mogelijkheid van Nieuwkoop zagen we pas na een kwartier, maar de poging werd tot hoekschop verwerkt.

Veel kansen werden er niet gecreëerd door beide ploegen, maar af en toe werd het publiek even wakker geschud. Zo kreeg Alphia na een klein half uur een grote mogelijkheid. Een schot ging rakelings langs de paal naast het doel. Nieuwkoop meldde zich in deze fase via Sam Vijfhuizen voor het doel van Alphia. De doelman van de bezoekers schatte een bal verkeerd in, waarna Vijfhuizen voorlangs schoot.

Alphia zette vlak voor rust nog een keer aan. Een eerste grote kans werd van dichtbij knap gekeerd door Boekestein, maar op slag van rust was het Niels van Rijn die de bal ongelukkig bij de tweede paal via zijn voeten het eigen doel in zag verdwijnen waardoor Nieuwkoop met een zure 0-1 tussenstand de kleedkamer opzocht.

Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam. Alphia was twee keer dichtbij een treffer. Zo werd een schot van een meter of 15 over geknald en wist wederom Boekestein zich te onderscheiden door als winnaar uit een één tegen één duel te komen. Nieuwkoop probeerde in de laatste fase Alphia meer onder druk te zetten, maar wist aanvallend gezien totaal geen vuist te maken.

Alphia leek vlak voor tijd vier keer dichtbij de beslissing, maar drie keer was het Boekestein die zijn ploeg op de been hield en belangrijk was een redding. Aan de andere kant schoot Nieuwkoop in de vierde minuut van de blessuretijd op de paal. De gelijkmaker viel alsnog want in de zesde minuut de extra tijd ontstond er een scrimmage na een hoekschop, waarna Daan Zuijdervliet op de goede plek stond en de gelijkmaker binnen kon werken.

‘Mijn goal was lekker want ik heb liever Oudewater dan Alphia’

Daan Zuijdervliet heeft een voorkeur wie hij het kampioenschap gunt

De doelpuntenmaker was blij met het punt én zijn tweede seizoenstreffer: ‘We speelden een prima eerste helft en het ging ook redelijk gelijk op vond ik. Net voor rust incasseren we een ongelukkige tegengoal dus de tweede helft moesten we wat meer. Zij kregen hierdoor kansen om verder uit te lopen maar Thomas hield alles eruit vandaag. In de slotfase werden wij beter en in de laatste seconde viel ik lekker en prikte ik ‘m binnen. Dat was lekker want als ik moet kiezen tussen Oudewater of Alhia heb ik liever Oudewater.’