Zevenhoven kan RKDES een uur lang bijbenen

Zevenhoven | Het verschil op de ranglijst tussen RKDES en hekkensluiter Zevenhoven was een uur lang niet zichtbaar. Daarna gaf de thuisploeg gas en moest de ploeg van trainer Danny ter Hoeve passen. Over negentig minuten spelen gaf de 3-1 uitslag de verhoudingen in het veld goed weer.

Natuurlijk streden de geelhemden weer moedig voor de punten, werd er hard gewerkt en was het krachtsverschil met het hoog geklasseerde RKDES niet groot. Toch was het de ploeg uit Kudelstaart die uit het niets op voorsprong kwam. Geheel onnodig overigens want Zevenhoven-keeper Jordy Aartman was ervoor nodig om de thuisploeg op voorsprong te zetten. De keeper duwde bij het uitlopen aanvaller Dennis Pronk opzichtelijk omver en scheidsrechter Hamer kon niets anders doen dan resoluut naar de stip wijzen. Het presentje werd met dank uitgepakt en zo mochten de bezoekers, na zo’n twintig minuten spelen, op zoek gaan naar de gelijkmaker. Veel kansen kreeg het daar overigens niet voor totdat Maurits Splinter spits Damon Boon één minuut voor rust alleen op keeper Tijn Kraak af stuurde. Op het moment van afronden kreeg Boon eenzelfde opzichtige duw van verdediger Mike Meuldijk maar arbiter Hamer koos er dit keer voor om niet te fluiten tot woede van de bezoekers die om die reden met een 1-0 achterstand de kleedkamer mochten gaan opzoeken.

“We hadden in de eerste helft een penalty moeten hebben, misschien loopt het dan anders”

Damon Boon | Aanvaller Zevenhoven

Direct na rust nam Zevenhoven brutaal het initiatief. De sterk spelende Maurits Splinter strooide met mooie passes richting spitsen Damon Boon en Nick Mooren waardoor de druk op de verdediging van RKDES werd opgevoerd. En niet zonder resultaat. Bij een rommelige situatie in het zestienmetergebied van de thuisploeg viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Berry Peters die weliswaar hoog overschoot maar tegelijk een penalty cadeau kreeg omdat hij bij het afronden op de voet zou zijn geraakt. Falco de Lange hield het hoofd koel en bracht de stand na zestig minuten spelen weer in evenwicht. De gelijkmaker was tegelijk de alarmbel voor RKDES die direct daarna het tempo opschroefde. Zevenhoven kon niet volgen en tien minuten na de gelijkmaker stond de 2-1 alweer op het scorebord nadat een goed genomen corner bij de eerste paal werd ingekopt. Aanvoerder Roy Eindhoven besliste tien minuten voor tijd uiteindelijk de wedstrijd nadat hij makkelijk wegdraaide bij de ingevallen Oscar Boekestein en laag wist binnen te schieten.

Spits Damon Boon viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit en het is te hopen voor Zevenhoven dat hij volgende week weer kan spelen. “Ik had denk de wintersport van afgelopen week nog in de benen, ik hoop dat het meevalt. We speelden niet slecht het eerste uur maar na de gelijkmaker werden we wel aardig weggespeeld en natuurlijk wordt het met de week lastiger om erin te blijven. We blijven er gewoon voor gaan en we zullen wel zien.” Op de vraag of Boon ook volgend jaar in Zevenhoven 1 speelt laat de aanvaller iedereen nog in het ongewisse. “Dat weet ik nog niet, daar ben ik nog niet over uit, daar moet ik echt nog goed over nadenken.”