Voorbeschouwing zaterdag 16 maart (Speelronde 18)

Van de redactie | Onze wat sombere voorspellingen van aflgelopen weekend leverde ons als redactie 18 punten op, daar waar weekwinnaar Roy Fransen er maar liefst 34 bijschreef… Nog altijd leidt Jorrit van Doorn de dans in de poule. Dit weekend staan er weer mooie wedstrijden op het programma. Even wrijven over onze glazen leverde maar liefst driemaal een 1-1 op. Twee hiervan zijn zeer belangrijke duels. Zowel Nieuwkoop als Altior spelen tegen een directe concurrent in de strijd tegen degradatievoetbal. Nieuwkoop gaat op bezoek bij het CSW van oud-trainer Michel Strating en Altior ontvangt thuis RVC ’33. Beide ploegen hebben niks aan die 1-1 die wij hebben ingevuld en we hopen dan ook van harte dat we ernaast zitten, dan maar geen punten voor onze poule… Ook start dit weekend de laatste periode. Alle ploegen starten weer op nul en dus is er genoeg om weer voor te gaan spelen. Een goed begin is het halve werk!

CSW – Nieuwkoop
Hoe tank je vertrouwen voor een zeer belangrijke wedstrijd? Door een resultaat te boeken tegen de koploper… Nieuwkoop hield koploper VUC afgelopen weekend op 1-1 en reist hierdoor waarschijnlijk met het nodige vertrouwen af richting Wilnis. Daar wacht de ontmoeting met voormalig trainer Michel Strating en zijn CSW, momenteel één van de concurrenten in de strijd tegen nacompetitievoetbal. De situatie is als volgt. De nummers dertien en veertien degraderen direct en dit lot lijkt al te zijn bezegeld voor Kagia en Olympia. De drie ploegen daarboven spelen nacompetitie. CSW en Nieuwkoop bezetten respectievelijk de tiende en elfde stek. Het gat tussen beide is slechts één puntje. Het gat naar de veilige negende plaats is ook weer één punt. Het moge duidelijk zijn dit betreft een zeer belangrijk duel. Niet voor niks is dit de ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’. Nieuwkoop kweekte met een jong elftal vol invaller dus vertrouwen. Boris van Es heeft een waslijst aan geblesseerde spelers, iets dat inherent is aan een ploeg die niet goed draait. Maar gelukkig kan Van Es terugvallen op een talentvol O23-elftal. CSW speelde een week eerder tegen VUC en kreeg met 4-1 klop. De cijfers lijken momenteel dus in het voordeel van Nieuwkoop, maar tijdens het eerste duel in Nieuwkoop verlieten Strating en zijn mannen lachend De Dulen met een 1-2 overwinning op zak… Het zal dus ongetwijfeld een spannende pot worden. Wij denken dat beide kemphanen de punten netjes zullen verdelen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Lugdunum – TAVV
Op papier zou je denken dat TAVV een makkelijke middag tegemoet gaat. Lugdunum lijkt zich voor volgend seizoen te mogen opmaken voor de vierde klasse, desondanks weet men in Ter Aar wel beter. De laatste jaren speelden beide ploegen al vaker tegen elkaar. Meestal trok TAVV wel aan het langste eind, maar de laatste twee edities werden dan weer niet gewonnen. Zo ook eerder dit seizoen toen het in Ter Aar in een 1-1 gelijkspel eindigde. Inmiddels zit de vork wel iets anders in de steel, want op de slotdag van 2023 pakte Lugdunum zijn laatste punt. Dit jaar werd alle zes de wedstrijden verloren, ook al was dat nooit met meer dan twee doelpunten verschil. Het vertrouwen bij de groen-witten is in elk geval ver te zoeken. Voor TAVV wordt het ook zaak om met drie punten naar huis te gaan, dan blijft het in de race voor de nacompetitie en hangt er een mooi slot van het jubileumjaar in de lucht. Wij vullen in elk geval zonder twijfel een ‘tweetje’ in.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Zevenhoven – Zwammerdam
Zwammerdam is na de winterstop afgegleden en wist in 2024 pas eenmaal te winnen. Dat was overigens wel een knappe 0-2 overwinning op Aarlanderveen. Maar door de minder uitslagen van de laatste weken is de ploeg van voormalig Zevenhoven-trainer Erwin van der Zee afgegleden naar de negende plaats. Daarmee is het nog wel veilig, maar RVC ’33, Altior en DoCoS hijgen de groene brigade wel in de nek. Het wordt voor ‘de dammers’ dan ook zaak om zo snel mogelijk drie punten bij te schrijven. Op papier is Zevenhoven daar de uitgelezen tegenstander voor. Het staat niet voor niets laatste en de equipe van Danny ter Hoeve lijkt met Lugdunum te gaan uitmaken wie er dit seizoen met de rode lantaarn vandoor gaat. Desondanks blijven de Zevenhovenaren vechten voor ieder punt. Opgeven is geen optie en hierdoor worden er de laatste tijd ook regelmatig punten gesprokkeld. Ook dit weekend komt er volgens onze glazen bol weer een punt bij.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Altior – RVC ’33
Ook dit had zomaar de ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’ kunnen zijn. Ook Altior neemt het op tegen een directe concurrent in de strijd tegen degradatievoetbal. In Langeraar ontvangt men RVC ’33 dat met 21 punten en een tiende positie twee punten meer heeft en één trede hoger staat dan de ploeg van Arjan van der Laan. Beide staan evengoed in de gevarenzone. Ook in deze klasse lijken de directe degradanten al bekend. Lugdunum en Zevenhoven staan namelijk een straatlengte achter op de rest. Voor Altior is er nog genoeg te halen. Maar om nacompetitie te ontlopen zal er wel weer eens gewonnen moeten worden. Verliest men dit weekend ziet men een directe concurrent weglopen en gaat het heel lastig worden, bij winst ziet de wereld er ineens weer een stuk rooskleuriger uit. Altior moet het dit weekend nog doen zonder zijn aanvoerder Tom van der Weijden die nog een wedstrijd schorsing uitzit. In Reeuwijk-Dorp leed men een 1-0 nederlaag, maar creëerde Altior legio kansen om de wedstrijd in Langeraars voordeel te beslissen. Ook zag het nog ene zekere goal door de neus geboord worden. Op het eigen veld duchten wij Altior een goede kans toe, voetballend is men namelijk beter dan de Reeuwijkers. Toch houden wij het – mede door de vele personele problemen bij de thuisploeg – op een gelijkspel, iets waar RVC ’33 het gelukkigst mee zal zijn…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

NSV’46 – Alphen
NSV’46 mag het thuis gaan opnemen tegen het Alphen van oude bekende Chris Snatersen. In Alphen aan den Rijn leed men nog pijnlijke puntverlies toen het in de slotseconden bij een 1-2 stand een strafschop tegen kreeg. Alphen was vorig seizoen nog actief in de derde klasse maar kent nu een klasse lager een allesbehalve succesvol seizoen. De ploeg van Snatersen wist slechts drie overwinningen te boeken en staat momenteel in de gevarenzone. De Noordenaren zullen dus de torenhoge favoriet zijn. Ten eerste zullen zij de nare smaak van de eerdere ontmoeting willen wegspoelen alsook de derde periode goed willen aftrappen. Afgelopen weekend speelde NSV’46 niet zijn beste wedstrijd, maar op het eigen kunstgras zal men waarschijnlijk beter voor de dag komen dan op het weiland met krijtlijnen in Hoogmade. Tegenstander Alphen ging hard onderuit tegen Meerburg, de volgende tegenstander van de ploeg van Tijssen. Een mooie overwinning waarbij er weer eens een hoop gescoord wordt zal bijdragen aan het vertrouwen voor de ontmoeting met de concurrent.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

Nicolaas Boys – Floreant
Afgelopen zaterdag leed Nicolaas Boys zijn eerste nederlaag van 2024. Het ging met ruime cijfers (3-0) onderuit bij SJZ, wat overigens geen schande is aangezien de ploeg uit Zoeterwoude tot de betere ploegen in de vierde klasse A behoort. Op voorhand werd dat misschien ook wel verwacht van Floreant, echter bevindt men zich al vrijwel het gehele seizoen in de grijze middenmoot. Het won net zoveel keer als dat het verloor (acht keer) en speelde tot dusverre eenmaal gelijk. Dat was notabene in de heenwedstrijd tegen Nicolaas Boys. In Boskoop werd er toen niet gescoord. Met een verschil van drie punten op de ranglijst zou het ook nu zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen. Wij denken echter, ondanks dat we vorige week misschien wat overmoedig waren, dat de ploeg van René Ras er met een nipte overwinning vandoor gaat.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Sportief – ASW
De derde periode. Dat is waar Sportief zich op focust. Volgens insiders heeft Jan Wouters bij zijn aanstelling al aangegeven dat dit de periode is waar hij zich op richtte. Eerst zijn ploeg klaarstomen en dan toeslaan. Alleen dat klaarstomen is nog niet helemaal gelukt. Sportief gooit momenteel geen hoge ogen en lijkt nou niet de ploeg dat met veel vertrouwen aan de laatste periode begint. Sportief wacht al zes wedstrijden op een zege en ondanks dat men er wel een paar keer dichtbij was is men inmiddels door de mindere resultaten ver afgegleden op de puntenladder. Tegenstander ASW doet het op diezelfde ladder niet veel beter. Slechts één puntje wisten zij meer te sprokkelen dan Sportief, maar zij wisten onlangs nog wel een 5-1 overwinning te boeken. Weliswaar op nummer laatst Rijnstreek, maar winnen is winnen. In Waddinxveen waren de groen-witten heer en meester maar gewonnen werd er niet. Men keek zelfs lange tijd tegen een 2-0 achterstand aan en wist dit pas in de slotfase recht te trekken. Een 2-2 gelijkspel was het gevolg. Ondanks dat het de laatste weken nogal happert, verwachten we dat Sportief met het thuisvoordeel én de binnenskamers uitgesproken ambitie van Wouters, de derde periode met een overwinning gaat starten.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de tweede klasse C tussen CSW en Nieuwkoop.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Zevenhoven kan RKDES een uur lang bijbenen

Nicolaas Boys vergeet zichzelf te belonen