Zevenhoven incasseert half dozijn aan treffers tegen ESTO

Zevenhoven | In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kreeg Zevenhoven de definitieve genadeslag toegediend tegen een veel beter ESTO. De 0-6 eindstand was desalniettemin geflatteerd.

De Bodegraafse formatie van Koos van Zoest kwam furieus uit de startblokken, wat resulteerde in enkele grote kansen. Swen Bakker, die de afwezige Jordy Aartman onder de lat verving, redde zijn ploeg echter een aantal keer bekwaam, maar kwam ook een aantal keer weifelend voor de dag. Desondanks wist hij zijn ploeg in de openingsfase van een tegentreffer te behoeden. Naarmate de eerste helft vorderde verdween het overwicht van de bezoekers en kon Zevenhoven zelf een aantal keer toeslaan vanuit de counter. Maurits Splinter liet zien dat hij nog altijd over een geweldige trap beschikt en wist de voorwaartsen menig maal te lanceren, toch resulteerde dit niet echt in kansen voor de thuisploeg. Splinter was zelf met een schot vanuit de tweede linie nog het dichts bij een treffer en Robert Mooren kreeg een afvallende bal uit een corner verkeerd op zijn pantoffel. Net toen iedereen zich begon op te maken voor een brilstand bij de rust, sloeg ESTO genadeloos hard toe. Eerst zag Bakker een schot vanaf twintig meter binnen gaan, waarbij gezegd moet worden dat geen enkele Zevenhoven verdediger ook maar een poging deed om de bal te keren. Niet veel later werd de score vanuit een één-op-één situatie verdubbeld en bij de 0-3 was de jeugdige goalie te laat, werd hij simpel omspeeld en met de panklare voorzet wist de meegelopen ESTO aanvaller wel raad.

“In het eerste half uur kwamen we prima voor de dag, maar na de tegentreffers vlak voor rust was het wel gedaan met ons”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Na de thee gebeurde er nauwelijks meer iets aan de Stationsweg in Zevenhoven. De thuisploeg wilde een grotere nederlaag voorkomen en de bezoekers leken het wel goed te vinden. Toch werd het uiteindelijk een kopie van de eerste helft, doordat de bezoekers in de laatste tien minuten alsnog driemaal toesloegen. Eerst werd een voorzet vanaf de linkerflank prachtig binnen gekopt: 0-4. En niet veel later sloeg ESTO ook nog tweemaal vanuit de omschakeling toe, waarbij zeker de vijfde treffer een luchtje van buitenspel had. De teruggekeerde Peter van Lith hield echter zijn vlag omlaag.

Waar Zevenhoven in de uitwedstrijd nog verraste met een overwinning, moest men ditmaal een half dozijn aan tegentreffer incasseren wat dus resulteerde in de definitieve nekslag. Waar Zevenhoven een jaar geleden op de zaterdag voor Pinksteren nog met de schaal omhoog stond, moest het ditmaal bekennen dat de derde klasse een niveau te hoog was. Ondanks de degradatie was het na afloop nog lang gezellig aangezien er vrijwilligers barbecue op het programma stond. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet moest bekennen dat zijn ploeg ook ditmaal te kort kwam. “Ik denk dat we het eerste half uur prima speelde. Natuurlijk kregen zij wel wat kansen, maar wij wisten ook een aantal keer gevaarlijk te worden. Na de drie treffers vlak voor rust was het natuurlijk wel gespeeld. Volgende week gaan we er nog één keer tegenaan tegen Altior en daarna gaan we ons opmaken voor een nieuw seizoen in de vierde klasse.”