Sportief sluit het seizoen in mineur af

Moerkapelle | Sportief heeft in en tegen Moerkapelle een gigantisch pak slaag gekregen. Na een ruststand van 3-1 werd leed men uiteindelijk een forse 7-2 nederlaag. Je zou kunnen stellen dat het seizoen in stijl werd afgesloten…

Een handjevol meegereisde trouwe supporters hadden wat bewaard voor het slotduel en begroette de spelers met vuurwerk en rookpotten. De opkomst was hierdoor spectaculair, de wedstrijd was dat het eerste half uur allerminst.

Sportief was wel de betere had meer de bal maar het duurde ruim een half uur voordat de eerste kans te noteren viel. Een goede pass van Tosca Wens bereikte Daan Koot maar de inzet van de clubtopscorer ging rakelings over. Dit bleek het startsein voor een knotsgekke tien minuten. In de vierendertigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen doelman Bjorn van der Laan onder een cornerbal doorging en deze vervolgens werd binnengekopt. Twee minuten later betekende een nieuwe cornerbal de verdubbeling van de score toen de afgeslagen bal voor de voeten viel voor spits Senna Jager. Koot was even zijn frustratie niet de baas maar natrappen werd afgedaan met een berisping. Hij profiteerde zelfs van zijn actie want de vrije trap werd snel en slecht genomen en leverde balbezit op voor diezelfde Koot die alleen op de doelman afging en de 2-1 binnenschoof. Binnen de minuut was het echter alweer 3-1 door een fout achterin die door wederom Jager fraai werd afgerond. De laatste kans voor rust was een fraaie poging van Bob van den Haak die een voorzet van Justin Verkerk met de hak uit de lucht nam maar rakelings naast zag gaan.

“Het is voor nu wonden likken en daarna door naar volgend seizoen”

Bob van den Haak over de wedstrijd en het afgelopen seizoen

Amper bijgekomen van de bizarre wending vlak voor rust was het duel twee minuten na rust gespeeld. Bart Middelkoop vloerde Jager binnen de beruchte lijnen en de strafschop werd door de spits feilloos binnengeschoten die daarmee zijn hattrick compleet maakte. Sportief was het totaal kwijt en mocht van geluk spreken dat nog ruim een uur duurde voordat de afgang compleet was. Een schot van Lucas Doornebosch betekende de 5-1 en binnen een aantal minuten liep de thuisploeg uit tot 7-1. Van der Laan voorkwam met twee prima reddingen dat Moerkappele voor de 10 kon gaan. Het slotakkoord was voor topscorer Koot, die knalde in de voorlaatste minuut nog schitterend raak schoot en de eindstand op 7-2 bepaalde.

Sportief-middenvelder Bob van de Haak kraakte na afloop harde noten. “We beginnen nog wel een soort van redelijk aan de wedstrijd. Niet dat we echt kansen wisten te creëren, maar we zaten er goed in. Daarna zijn we bij twee corners gewoon niet scherp en dat doet ons de das om denk ik. Het is voor nu wonden likken en daarna door naar volgend seizoen.”