Nicolaas Boys na knappe uitzege op Warmunda bijna veilig

Nieuwveen | Op het zonovergoten sportpark in Warmond speelde Warmunda tegen Nicolaas Boys. Beide zijn directe concurrenten van elkaar voor een nacompetitieticket naar de vijfde klasse. Warmunda stond met 35 punten op de zevende plaats en Nicolaas Boys met 34 punten een positie daaronder. Stompwijk’92 heeft weer een punt minder en stond daarmee op de gevreesde tiende plaats wat nacompetitie betekent.

Een belangrijke wedstrijd dus vol spanning en dat was ook wel te zien de eerste helft. Beide teams begonnen rustig en of het nu aan de warmte lag, er zat in elk geval weinig tempo in de wedstrijd. Nicolaas Boys nam wel steeds het initiatief en het was naar Warmond gekomen voor de overwinning. De eerste kans was voor Fabio dos Santos die werd diep gestuurd door een pass van Luke van Veen. De keeper van Warmond kwam uit maar liet de bal glippen waardoor de bal op ineens weer voor de voeten van Dos Santos kwam die zijn vrije schietkans helaas zag overgaan. Na een half uur was het Luke van Veen die zijn vrije trap achter de verdediging van Warmunda gooide waar Joey van den Haak hard inkopte maar helaas naast het doel. Diezelfde Van den Haak kreeg de eerste helft nog twee kleine kansjes, zo schoot hij beide keren op het doel van Warmunda zonder succes. Nicolaas Boys was de bovenliggende partij zonder echt groots te voetballen. Vlak voor rust kreeg Warmunda toch nog een hele grote kans toen de vrijstaande spits Stan van Rijn de bal inkopte, maar de bal ging vlak naast het doel.

“Dit is echt heerlijk! Het was ook een dikverdiende overwinning”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

De tweede helft hetzelfde beeld, Nicolaas Boys maakte het spel en kreeg enkele kleine kansen. Warmunda wilde wel, maar het kon niet. Ravi Pijper had de gevaarlijke spits van Warmunda, Kevin van Bentem, helemaal in zijn zak. De hele verdediging van Nicolaas Boys stond weer als een huis en heeft dit seizoen al niet voor niets negen wedstrijden de nul gehouden achterin. Na zestig minuten bracht trainer René Ras twee verse spitsen in met de kopsterke Milan Hoogervorst en de razendsnelle Per Burmanje, die vorige week tegen NSV’46 nog het goudhaantje was. Je voelde aan alles dat wie er zou scoren ook zou winnen. Met de tussenstanden op de andere velden was Warmunda veilig met 0-0 en zou Nicolaas Boys nu op de gevreesde tiende plaats staan. De Boys gingen vol in de aanval op zoek naar de 0-1 en die zou ook vallen in de tachtigste minuut. Een voorzet van Ravi Pijper vanaf de linkerachterlijn in de zestienmeter werd hard op de lat gekopt door Milan Hoogervorst. De terugspringende bal kwam precies voor de voeten van aanvoerder Van den Haak die in een overvol strafschopgebied de bal goed legde, uithaalde en keeper Kerkvliet van Warmunda het nakijken gaf: 0-1. Alles wat Nieuwveen was stormde het veld op, wat een blijdschap en opluchting.

De laatste tien minuten werd de wedstrijd pas een echte strijd. Warmunda ging vol in de aanval en drong Nicolaas Boys terug tot de eigen zestienmeter en zowaar was Warmunda heel dicht bij de 1-1. De geheel vrijstaande Julian Stoter van Warmunda kopte net naast het doel. Nicolaas Boys bleef onder druk staan, maar de verdediging gaf ver geen krimp. Sven Hoogervorst stond aan de basis van de 0-2, zijn pass op de achterlijn van Nicolaas Boys bereikte Per Burmanje die vanaf de middellijn vol sprintte naar het doel van Warmunda. Burmanje kapte zijn man uit en schoot hard laag in de linkerhoek de bevrijdende 0-2 binnen. Niet snel daarna floot scheidsrechter Van de Weteringh uit Woubrugge voor het einde. Een gouden overwinning voor Nicolaas Boys dat nu twee punten meer heeft dan nummer tien Warmunda.

Aanvoerder en Van den Haak was na afloop vanzelfsprekend erg blij met de overwinning. ” De gehele wedstrijd waren we de betere partij, ik had voor de rust al wel een goaltje moeten maken maar gelukkig maak ik hem vlak voor tijd wel.”

Volgende week speelt Nicolaas Boys thuis tegen Stompwijk’92 in de laatste competitiewedstrijd. Een overwinning of gelijkspel is genoeg om volgend seizoen ook vierdeklasser te zijn. Tevens viert men dat Eddy van Vliet al 25 jaar leider is van Nicolaas Boys 1, dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie dag van te maken.