Zevenhoven houdt één helft stand tegen koploper Koudekerk

Koudekerk | Zoals wel vaker dit seizoen liet Zevenhoven ook zaterdag in de eerste 45 minuten zien een lastige tegenstander te kunnen zijn voor de relatief grote ploegen uit de derde klasse A. Ook tegen koploper Koudekerk wisten de geelhemden een helft lang knap tegenstand te bieden. Maar toen de thuisploeg in de tweede helft de ban wist te breken was er geen houden meer aan en werden de bezoekers uiteindelijk getrakteerd op een 5-0 nederlaag.

Een prima eerste helft dus voor de ploeg van trainer Danny ter Hoeve die zag dat zijn ploeg zelfs nog de betere kansen wist te creëren en misschien nog wel recht had op een penalty. Maar arbiter Begeer wuifde een duidelijke handsbal van de thuisploeg wel erg makkelijk weg na vijfentwintig minuten spelen. Ter Hoeve had voor de wedstrijd tegen Koudekerk Jordy Zwart en Marco Pellegrom weten te strikken en vooral eerstgenoemde was in de eerste 45 minuten erg belangrijk voor de bezoekers die zoals gezegd dus erg weinig weggaven in het eerste bedrijf. Koudekerk viel aan en Zevenhoven probeerde met counters de koploper pijn te doen, een niet verassend speelbeeld kijkend naar de ranglijst, tot grote kansen kwamen beide ploegen niet.

‘Een prima eerste helft van ons en dus erg jammer dat we er uiteindelijk toch nog vijf tegenkrijgen’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Na rust was het eerst Ruben van den Berg die voor de 1-0 zorgde. Sem van Aalst zorgde vanaf 11-meter voor de 2-0. Hiermee was de ban overduidelijk gebroken. Jari Meertens zorgde er met een hattrick voor dat aan het eind van de wedstrijd de 5-0 op het scorebord stond.

Een zware nederlaag dus voor Zevenhoven, aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet gaf na afloop tekst en uitleg. “In de eerste helft speelde we prima maar konden we onszelf niet belonen met een doelpunt. Helaas konden we het in de tweede helft niet volhouden. Na die 1-0 vloog alles er in. We waren daarna niet meer bij machten om Koudekerk bij te benen, zij hebben simpelweg meer kwaliteit dan wij. Van de koploper verliezen kan gebeuren maar wel jammer dat we na zo’n eerste helft er toch 5 tegen krijgen.”

Volgende week mag Zevenhoven het gaan opnemen tegen BSC ’68, de ploeg waar eerder dit seizoen nog verrassend van werd gewonnen. Ook vorig seizoen werd er twee keer gewonnen van de ploeg die op dit moment de derde plaats bezet en met 4 punten achterstand op Koudekerk nog steeds een serieuze kans maakt op het kampioenschap.