Sportief blameert zichzelf op bezoek bij Rijnstreek

Nieuwerbrug aan den Rijn | In onze voorbeschouwing schetste we al dat hekkensluiter vv De Rijnstreek de op één na slechtste ploeg van heel de vijfde klasse was in West 2. De verwachting was dan ook dat Sportief, ondanks dat het zelf ook een erbarmelijk seizoen draait, eindelijk weer eens drie punten zou kunnen gaan bijschrijven. Niks bleek minder waar. Sportief gaf tot tweemaal toe een voorsprong weg en liep in de slotfase zelfs tegen een nederlaag op.

In Nieuwerbrug werd het een weerzien met Julien Tamse en Daniel van Leeuwen. Beide waren vorig seizoen nog actief in het groen-witte tricot van Sportief maar kozen voor een overstap naar Rijnstreek. Een leuk weerzien werd het allerminst…

Sportief begon nog aardig aan het duel en het nam al snel een 0-2 voorsprong in door een doelpunt van Daan Koot op aangeven van Justin Verkerk en een kopbal van Bob van den Haak vanuit een corner. Na een handsbal van diezelfde Van den Haak kreeg Rijnstreek vanaf elf meter de kans om de aansluitingstreffer te maken en de krijttrap verdween dan ook achter doelman Bjorn van der Laan. Rijnstreek ontsnapte aan een rode kaart toen Verkerk hard van achter werd neergehaald, maar de scheids toonde de gele prent. Toch stelde Verkerk nog voor rust orde op zaken door na een goede actie de 1-3 op het bord te zetten.

“Dit was gewoon kamikaze-voetbal”

Jorg van der Laan zag Rijnstreek diverse schandalige overtredingen maken

Een kwartier na rust verkleinde de thuisploeg de marge weer toen het profiteerde van miscommunicatie tussen doelman Van der Laan en Van den Haak en was de spanning terug in de wedstrijd. Wederom was het Verkerk die de marge weer naar twee tilde na andermaal een mooie individuele actie. Niet veel later was hij weer onhoudbaar en trok Rijnstreek aan de noodrem. Een snoeiharde overtreding leverde een rode kaart én een strafschop op voor Sportief, maar op aandringen van de grensrechter werd dit na enige discussie teruggedraaid en omgezet in buitenspel. “Schandalig”, aldus Sportief-verdediger Jorg van der Laan. “Buitenspel kon nooit, we waren al klaar met die scheids die al eerder vergat rood te geven na een smerige overtreding en nu helemaal natuurlijk. Ook bij een derde doodschop op Justin niet veel later trok ie weer geen rood…”

Rijnstreek merkte de frustratie en rook bloed. Via een houdbaar schot van afstand kwam het op 4-3 en niet veel later was andermaal miscommunicatie achterin bij Sportief de aanleiding tot de gelijkmaker. Vlak voor tijd zag doelman Van der Laan er andermaal niet goed uit en profiteerde uitgerekend Van Leeuwen van de geboden rebound en deed zijn oude ploeg met de 5-4 ongekend veel pijn. Sportief ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een counter leverde de 6-4 en definitieve nekslag op. Het duel eindigde nog met twee rode kaarten toen Rijnstreek niet voor het eerst over de schreef ging met Mattheus Riezenbosch als slachtoffer. Jorg van der Laan speelde vervolgens voor eigen rechter waarna de scheidsrechter tweemaal rood trok en Sportief met tien man en met het schaamrood op de kaken het veld verliet.

“Dit was gewoon kamikaze-voetbal vandaag. Zij moeten op z’n minst drie rode kaarten hebben. Er lopen er in die niet sporen daar. Wat ik deed is ook niet goed te praten natuurlijk. Buiten dat geven we gewoon een 4-2 voorsprong weg met nog twintig minuten te gaan tegen zo’n tegenstander, dat mag natuurlijk nooit gebeuren.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 5B

Opstelling vv Sportief:
Bjorn van der Laan; Quinten Langelaan, Jorg van der Laan, Bob van den Haak, Florian Nieuwkoop; Mees Bodt (46. Bart van Middelkoop), Robin de Vink (60. Mattheus Riezenbosch), Sven van Oudenallen (70. Sander de Groot), Daan Koot; Tosca Wens ©, Justin Verkerk

Door: Luuk Valentijn | Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, Altior, Joost Sassen

Altior richt zich na verlies bij RKDES op nacompetitie

Zevenhoven houdt één helft stand tegen koploper Koudekerk