Zevenhoven heeft aan helft genoeg tegen Bodegraven

Zevenhoven | Een week voorafgaand aan de kraker tegen SCH ’44 lijkt het met de vorm van Zevenhoven wel goed te zitten. De mannen van Chris Snatersen spelen elke week beter en hadden in de inhaalwedstrijd tegen Bodegraven aan een goede eerste helft genoeg om de derde overwinning op rij te kunnen vieren.

De bezoekers begonnen uitermate gedreven aan de wedstrijd, terwijl de thuisploeg de indruk gaf zojuist van een uit de hand gelopen teamuitje ontwaakt te zijn. Na vier minuten was het al raak toen Erik de Boer de bal perfect neerlegde voor de inkomende Robert Mooren die knap raak schoot. Nog geen tien minuten later was het wederom Erik de Boer die de assist verzorgde, weliswaar vanuit een corner. De boomlange Sjoerd Zuijdervliet wist wel raad met deze hoge voorzet en kopte hoog boven alles en iedereen uit en via de onderkant van de lat de bal prachtig binnen: 0-2. Zevenhoven zat dus binnen het kwartier al op rozen maar bleef gas geven. Met name Danillo Boon en Marco Pellegrom kregen hierdoor kansen op 0-3, maar verzuimde telkens de trekker over te halen. Toch kon een derde doelpunt niet uitblijven, het krachtsverschil tussen beide ploegen was gewoon te groot en uiteindelijk was het wederom Sjoerd Zuijdervliet die na een kort genomen corner dit keer de hoge voorzet van Niels van Rijn achter de Bodegraven keeper wist te knikken en hiermee zijn manschappen met een 0-3 voorsprong meenam naar de thee.

‘Het vertrouwen in het team wordt bij elke overwinning groter en hierdoor worden we rustiger aan de bal, ik vind ons veldspel gewoon beter worden’

Robert Mooren | Middenvelder Zevenhoven

Het inmiddels ontnuchterde Bodegraven liet in het begin van de tweede helft meer van zich spreken en creëerde zowaar een paar goede kansen. Zevenhoven gaf op het middenveld teveel ruimte weg, speelde te diep en raakte de controle over de wedstrijd voor even kwijt. Een kwartier voor tijd kwam de 0-4 dan ook als geroepen. Robert Mooren verscheen alleen voor de keeper, behield het overzicht en liet de geheel vrijstaande Marco Pellegrom de 0-4 aantekenen.

De onvermoeibare Mooren was na afloop duidelijk: ‘Onze eerste helft was echt heel goed, we wonnen alles op het middenveld, vooral Bart Verlooij is daarin erg belangrijk voor ons. Met 0-4 winnen bij Bodegraven is natuurlijk niet vanzelfsprekend, we maken als team echt stappen.’ De middenvelder lijkt na twee goede wedstrijden inmiddels zijn felbegeerde basisplaats te hebben veroverd. ‘Bij elke invalbeurt probeerde ik alles te geven en het lijkt er inderdaad op dat ik mijn plek nu heb veroverd, ik hoop natuurlijk dat de trainer er ook zo over denkt.’