0172SPORT, Altior-Laakkwartier

Voorbeschouwing DOSR – Altior

Roelofarendsveen | In Langeraar heeft Altior op eigen veld geen gevolg kunnen geven aan de prachtige overwinning in Voorhout. Zoals zo vaak dit seizoen liet het zich op eigen veld aftroeven door de technisch goede ploeg, maar opnieuw werd er onnodig verloren. Men moet snel een resultaat gaan halen om zelfvertrouwen te gaan tanken tot de naderende winterstop. En dat kan tegen een tegenstander die ook verre van soepel draait. Misschien kan men in dit geval zelfs spreken van een bijkomend “uitvoordeel”, omdat alleen op vreemde bodem eerder werd gewonnen dit seizoen…

De clash tussen de dorpen Langeraar en Roelofarendsveen zal dus zijn laatste editie gaan kennen onder deze naam in laatstgenoemde plaats. In het programma “De Kale Kenners” van RTV Hollands Midden werd op vrijdagavond 4 oktober vanaf 19.00 uur uitgebreid voorbeschouwd met spelers van de beide clubs. Helaas kon de geplande wedstrijd op 6 oktober niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden en is deze nu voor dit weekend geprogrammeerd.

De teams kenden een matige start. DOSR haalde tot nu toe slechts vier punten uit de eerste zeven wedstrijden, terwijl Altior hetzelfde aantal punten heeft, maar hiervoor een wedstrijd minder nodig had. Hierdoor vinden de teams zich terug op de plaatsen veertien en dertien en dat is zwaar beneden hun stand volgens eigen zeggen. Echter zal motivatie het probleem niet zijn bij de Langeraarders, maar men is nog zoekende naar de vorm en een herkenbare speelstijl. De jonge ploeg van Manfred van den Bosch kan wellicht juist in wedstrijden als deze dat extraatje brengen tegen een team dat aanvallend goed staat, maar defensief ook ruimte geeft aan de tegenstander. Ook hiermee gaat de vergelijking met elkaar zeker niet mank. Altior moet het ook vooral hebben van de offensieve kwaliteiten, ook al worden de alternatieven steeds dunner gezaaid met het wegvallen van Tom van der Weijden en de schorsing van Daan Oostdam. De wedstrijd gaat tussen twee ploegen die vooruit denken. Wie durft er risico’s te nemen én levert dit tweegevecht een winnaar op?

Overige wedstrijden
ASC-Foreholte
Wilhelnus-HMSH
OLIVEO-Wippolder

Aanvallen en Verdedigen 16 en 17 november

Zevenhoven heeft aan helft genoeg tegen Bodegraven