Aarlanderveen stunt tegen hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande en bekert verder

Aarlanderveen | Vooraf durfde men het hardop niet uit te spreken, maar stiekem hoopte een ieder met een groen-wit hart op een stunt tegen hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande. En deze stunt kwam er, weliswaar na strafschoppen.

Aarlanderveen stond goed georganiseerd en het complete ‘s-Gravenzande had veel de bal. De ploeg van Arjen Linstra probeerde wel op balbezit te spelen en creëerde zelfs een aantal kansen via Jorn Poelwijk, Sallem Chemlalli en Davey Grimmelius. Dat de tegenstander een stuk sterker was en Aarlanderveen alle zeilen bij moest zetten – en met name bij spelhervattingen – was vooraf natuurlijk wel verwacht. Toch werd er met 0-0 gerust.

‘Dit is een wedstrijd waar nog jaren over gesproken wordt, we hebben geschiedenis geschreven’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

De tweede helft veranderde er niet veel en Aarlanderveen kreeg via Poelwijk een levensgrote kans om te score te openen. Vanaf dat moment kwam de kwetsbaarheid van de hoofdklasser aan het licht en werd Aarlanderveen brutaler. Toch kwam het halverwege de tweede helft op een 0-1 achterstand. Aarlanderveen wisselde kort hierop aanvallend met Jallas Kalisse voor Jimmy Nieumeijer. Hierna golfde het spel op en neer met kansen voor beide goals. Aarlanderveen dwong zeven minuten voor tijd een corner af en deze werd fantastisch binnengekopt door Valentijn Oudijk. Vanaf dat moment stond het Polderpark in vuur en vlam, waarnaar er in de laatste minuten een geweldig voetbalgevecht ontstond. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Via Robbie Nagtegaal, Mike Busse en Denylson Voorn nam Aarlanderveen al snel de leiding, want Maico du Chatinier – de held van de dag – stopte er twee. Uiteindelijk was het verzorger en invalkracht Patrick Wassing die de winnende strafschop binnenschoot, tot grote vreugde van iedereen met een groen-wit hart.

Arjen Linstra over de bekerstunt van zijn ploeg: ‘Een perfecte wedstrijd van onze kant. Je ziet dat je het zelfs een hoofdklasser heel lastig kan maken door als team voor elkaar door het vuur te gaan. We speelden met ons hart, met veel strijd en beleving. Er stond een echte ploeg, een eenheid, zeker in de tweede helft. Je ziet vaak dat een ploeg uit elkaar valt tegen een betere tegenstander, maar we bleven goed compact spelen. Het besef begint nu langzaam te komen dat we geschiedenis hebben geschreven. Dit is een wedstrijd waar nog jaren over gesproken wordt. We mogen hier nog een paar dagen van genieten en vanaf dinsdag gaat de focus op Lugdunum.’