Zevenhoven geeft teken van leven met verrassende winst bij DOCOS

Leiden | Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen Zwammerdam leken de mannen van trainer Danny ter Hoeve de handdoek gegooid te hebben. Toch rechtte de geelhemden afgelopen zaterdag knap de rug, wat resulteerde in een dik verdiende 0-2 overwinning. Zodoende is er nog altijd een klein sprankje hoop op lijfsbehoud in de derde klasse A.

Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet gaf het vorige week na afloop al aan. “Wij gaan echt niet opgeven, we proberen het gewoon elke zaterdag opnieuw want door hard werken maken we het elke tegenstander moeilijk.” Van de woorden van Zuijdervliet bleek niets gelogen. De captain moest zelf, door ziekte, een groot deel van de wedstrijd vanuit de dug-out bekijken maar zag Zevenhoven inderdaad voor iedere meter knokken. Zijn vervanger, good-old Jordy Zwart, hield zich met zijn achterhoede goed staande en voorin werden zowaar serieuze kansen gecreëerd. Falco de Lange schoot eerst nog over na een goed genomen cornerbal. Bij een volgende, door Gareth Rowlands genomen cornerbal, kon Robert Mooren profiteren van wanorde in de DOCOS verdediging: 0-1. De actieve middenvelder speelde sowieso een sterke eerste helft, was de gangmaker bij het succesvol druk zetten van zijn ploeg en zorgde veelvuldig voor wanorde bij de thuisploeg. De 0-2 volgde tien minuten later toen vanaf de linkerkant Damon Boon werd weggestoken, de spits legde de bal panklaar voor Nick Mooren die vervolgens prima wist af te ronden. DoCoS wilde wel maar kwam niet veel verder dan een aantal speldenprikken. De Leidenaren hadden de hekkensluiter overduidelijk onderschat en mochten van geluk spreken dat scheidsrechter Bosschieter mee ging in de meer dan twijfelachtige vlagsignalen van assistent-scheidsrechter Van der Weijden. Anders had bij één van de uitvallen waarschijnlijk de 0-3 al voor rust op het scorebord gestaan.

“De komende derby’s tegen Aarlanderveen en later Altior zijn sowieso al mooi en wie weet pakken we ook dan punten”

Robert Mooren | Middenvelder Zevenhoven

Na rust drong de thuisploeg meer aan maar de sterk spelende Zevenhoven-achterhoede hield knap stand. De beste kans van DoCoS werd vakkundig om zeep geholpen door de goed keepende Jordy Aartman en aangezien de bezoekers in het restant van de wedstrijd de tegenstander bleven opjagen werd het voor de ploeg uit Leiden een bijna onmogelijke opgave om de opgelopen achterstand om te buigen. Sterker nog, Nick Mooren had de 0-3 na 65 minuten spelen op zijn schoen. De spits was de keeper al gepasseerd, maar zag deze net voor de lijn gekeerd worden door DoCoS-verdediger Michael Voorthuizen. In minuut zeventig werd Sjoerd Zuijdervliet nog ingebracht als extra slot op de deur en kwam Marco Pellegrom voor de leeg gespeelde Damon Boon. Pellegrom kreeg ook nog een kans op een derde treffer voor Zevenhoven maar de routinier zag zijn stift op de voet van keeper Mitchel van Abswoude belanden. Daarna was het aftellen maar kwam de derde overwinning van het seizoen nooit meer in gevaar. De geelhemden bewezen met deze driepunter dat het nog leeft en pas zal opgeven als het doek echt gevallen is.

Robert Mooren was na afloop uiteraard dik tevreden met het behaalde resultaat. “Natuurlijk is het een lastig verhaal om 7 punten goed te maken om nacompetitie te halen, maar net als gisteren gaan we elke week gewoon volle bak voor de overwinning. Wie weet wat er nog mogelijk is.”