Nieuwkoop doet zichzelf tekort met doelpuntloos gelijkspel tegen SVC ’08

Nieuwkoop | Voor SV Nieuwkoop wachtte dit weekend een ontmoeting in eigen huis met middenmoter SVC ’08. De ploeg uit Wassenaar staat een aantal plekken en punten boven de ploeg van trainer Boris van Es. Een overwinning – die sowieso welkom is – zou de boel dus weer dichterbij elkaar kunnen brengen. Ondanks het feit dat Nieuwkoop genoeg kansen kreeg, kwam men niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Van Es kon dit weekend weer beschikken over doelman Thomas Boekestein, routenier Mike Boelee en captain Joris Verweij. Het belangrijke drietal kon direct rekenen op een basisplaats.
Vanaf de aftrap was het zoeken voor beide ploegen. Een wedstrijd met veel kansen zouden we niet gaan krijgen. Toch waren het de Nieuwkopers die de beste kansen kregen. Boy Vork kreeg na ruim een kwartier de eerste goede mogelijkheid toen het leer in het strafschopgebied voor zijn voeten viel, maar hij mikte hoog over. Dave Verhage werd na vijfentwintig minuten in de diepte gevonden maar zijn poging werd gekeerd door SVC-doelman Joshua Roos. Noë Esselink probeerde het nog een keer van afstand, maar de doelman zat daar ook goed bij.

De tweede helft begon opnieuw met een kans voor Esselink, de van oorsprong verdediger die twee linies hoger stond opgesteld. Nu had de Roos duidelijk meer moeite met de bal, maar kon hij na enig gegrabbel het afstandsschot toch onder controle krijgen. Het duurde niet lang voordat de oranjehemden de volgende kans kregen. Een goede aanval kwam op de flank terecht bij Vork. Zijn scherpe voorzet leek binnen te kunnen worden gelopen door Esselink, maar wederom wist de uitblinkende Roos knap te keren. Het was duidelijk dat het de middag van de keeper van SVC zou gaan worden. Zeker toen hij een minuut later ook weer een poging van Vork wist te keren.

Na ruim een uur voetballen ontstonden er opnieuw twee behoorlijke mogelijkheden. De eerste werd gekeerd door Roos, de tweede was buiten zijn bereik maar de poging van Robin Voorend eindigde op de paal. Zo wilde de bal er maar niet in en lukte het Nieuwkoop dus niet om zichzelf te belonen. Lucas Kooy probeerde het ook maar eens. Zijn schot van afstand vloog naast. In de slotfase deed Nieuwkoop nog enkele pogingen om tot goede kansen te komen, maar een schot op doel kwam er niet meer. SVC wist daar vrijwel niks tegenover te brengen, waardoor het dus eindigde zoals het was begonnen…

Nieuwkoop schiet door de remise niks op en blijft hierdoor in de onderste regionen hangen. Met nog zeven wedstrijden moet er een gat van vier punten overbrugt gaan worden. Dit is natuurlijk gezien de kwaliteiten van Nieuwkoop niet onmogelijk.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw, Mike Boelee (61. Robin Voorend), Lucas Kooy, Thijs Rekelhof; Thijs van der Zon, Joris Verweij ©, Sam van der Hoorn, Dave Verhage; Boy Vork, Noë Esselink.

Door: Rick Sinnige

Zevenhoven geeft teken van leven met verrassende winst bij DOCOS

Bolnes maatje te groot voor Sportief