Zevenhoven countert zich in tweede helft naar ruime overwinning

Kamerik | De manschappen van Chris Snatersen mochten van geluk spreken dat ze met een 0-1 voorsprong gingen rusten. Vlak voor rust werd een overduidelijke handsbal binnen de zestienmeter over het hoofd gezien, dit ‘mazzeltje’ bleek uiteindelijk de basis voor de ruime overwinning op Kamerik.

Het afhaken van de geblesseerde Sjoerd Zuijdervliet en de niet fitte Marco Pellegrom – hij begon vanwege een rugblessure op de bank – mocht Zevenhoven er niet van weerhouden de driepunter van vorige week een mooi vervolg te geven. Tegenstander Kamerik, over het algemeen toch al geen hoogvlieger in de vierde klasse, heeft op dit moment immers met nog veel meer blessureleed te maken. Liefst vijf spelers mochten daar vanaf de kant toekijken hoe hun ploeg in de beginfase alle zeilen moest bijzetten om Zevenhoven van score af te houden. Met name Danilo Boon soleerde een aantal keren knap door de Kamerik-defensie, maar verder dan een aantal corners kwam de spits niet. Niels van Rijn toonde in de vijfentwintigste minuut meer rendement, hij kapte zich op de rand van de zestienmeter knap vrij van zijn directe tegenstander om vervolgens doeltreffend uit te halen: 0-1.

De meegereisde supporters, die dachten dat deze treffer wel eens bevrijdend zou kunnen werken, kwamen bedrogen uit. In plaats daarvan nam Kamerik het initiatief volledig over. Zevenhoven kreeg het in deze fase niet voor elkaar de bal in de ploeg te houden, speelde steeds vaker angstig achteruit of zelfs gewoon in de voeten van de tegenstander. Bij Kamerik nam het vertrouwen hierdoor toen en men rekende zich al rijk nadat de bal binnen het strafschopgebied overduidelijk door de arm van de glijdende Nick Vis werd geblokt. Tot verbazing van alles en iedereen ontging het de leidsman van deze middag en zodoende mocht Zevenhoven gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

‘We hielpen Kamerik met ons balverlies gewoon in de wedstrijd en je hebt achteraf geluk dat je met 0-1 mag gaan rusten’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

In de tweede helft maakte Zevenhoven het zichzelf een stuk makkelijker. Met de ingevallen Marco Pellegrom voor de licht geblesseerde Tobias van der Voorn lukte het nu wel de bal in bezit te houden en werd eigenlijk elke afgeslagen aanval van Kamerik omgezet in een doelpunt. Nick Mooren zorgde – na een een-twee met Pellegrom – voor de 0-2. Vijf minuten later zorgde de ingevallen spits voor de definitieve beslissing door zelf – vrij voor de keeper – de 0-3 te maken. De wedstrijd was hiermee gespeeld, Kamerik gaf achterin veel te veel ruimte weg en in deze ‘speeltuin’ mocht Pellegrom zich nog een half uurtje uitleven. Met nog twee doelpunten van de lange spits werd de uitslag uiteindelijk bepaald op 0-5 en mag men in Zevenhoven weer minimaal een week met trots naar de ranglijst kijken.