Nicolaas Boys in blessuretijd naast FC Aalsmeer

Nieuwveen | Drie wedstrijden in de zondag derde klasse A werden afgelast door de grote hoeveelheid gevallen neerslag. De wedstrijd tussen Nicolaas Boys en FC Aalsmeer vond wel doorgang, alleen werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld in Nieuwveen. Dat zal overigens ook in de aankomende weken gebeuren, aangezien het eerste veld voorlopig niet gebruikt mag worden vanwege een inzaai probleem.

Net als in de afgelopen weken speelden de Nieuwveners een behoorlijke partij voetbal. Het creëerde in de eerste helft twee grote kansen, maar ook de teruggekeerde Menno Moerdijk had – net als zijn ploeggenoten in de afgelopen weken – zijn vizier niet op scherp staan. De bezoekers uit Aalsmeer werden – op twee voorzetten vanaf de linkerflank na – niet gevaarlijk en zodoende werd met de brilstand de thee gehaald.

‘Ik vond ons de betere ploeg, maar door de late gelijkmaker mogen we blij zijn met een punt’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Ditmaal speelde Nicolaas Boys met de wind vol in de rug en ging het vol op de aanval in jacht op de openingstreffer. Toch viel de treffer in de vijfenzeventigste minuut ineens aan de andere kant. Een vrije trap van FC Aalsmeer resulteerde in een scrimmage voor de goal, welke uiteindelijk achter Koen Verlooij binnenviel: 0-1. De ploeg van Dijar Kasim ging nu op zoek naar de gelijkmaker en deze viel diep in blessuretijd. Middenvelder Sjef de Groot was de gevierde man door in de slotseconde voor de 1-1 te zorgen.

Aanvoerder Peter Burgmeijer vond dat zijn ploeg meer verdiend had, maar was desondanks blij met het punt. ‘Het was erg lastig voetballen vandaag. Door de wind waren er veel hoge ballen en deze bleef ook veelvuldig hangen. Ondanks dat we aan elkaar gewaagd waren vond ik ons de betere ploeg. We hadden qua veldspel en qua druk zetten de overhand, maar opnieuw wisten we geen doelpunten te maken. Gelukkig viel hij alsnog in de blessuretijd, dus we mogen blij zijn met een punt’

Koen Verlooij; Jordy van Eijk (65. Joey van den Haak), Rik Verkerk, Tom van Gils, Ravi Pijper; Joost Verkerk (80. Ivan Djurovic), Sjef de Groot, Peter Burgmeijer ©; Jim Janmaat, Menno Moerdijk (70. Fitz MacLean), Finn Janmaat