Beau Snellink, Melissa Wijfje, 0172SPORT

Wijfje en Snellink jagen op ticket Olympische Spelen tijdens OKT

Heerenveen | Van zondag 26 t/m donderdag 30 december staan in een leeg Thialf stadion de Olympische Kwalificatie Wedstrijden (OKT) op het programma. Daarin zullen onder andere Melissa Wijfje en Beau Snellink hun opwachting maken.

Begin februari zullen in Peking de Olympische Winterspelen worden gehouden en na aanleiding van de resultaten tijdens het OKT zal bekend worden welke schaatsers Nederland zullen vertegenwoordigen.

Snellink zal op tweede kerstdag direct aan de start verschijnen op de 5.000 meter. Met concurrenten als Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Patrick Roest lijkt plaatsing voor de Olympische Spelen nog een brug te ver voor de Noordenaar, maar wellicht weet het jonge talent van Team Jumbo-Visma de gevestigde orde te verrassen.

De uit Ter Aar afkomstige Wijfje hoopt op zowel de 1.500 als 3.000 meter een ticket voor Peking te kunnen bemachtigen en daarmee lijkt ze dan ook een zekerheidje voor de ploegenachtervolging. Echter is er ook hevige concurrentie op de vrouwen, dus Wijfje zal de wedstrijden van haar leven moeten schaatsen om zich te verzekeren van het felbegeerde ticket. Voor Wijfje begint het toernooi een dag later dan voor Snellink.

Zevenhoven en Chris Snatersen na vijf seizoenen uit elkaar

Vijfde plaats voor Snellink op 5.000 meter