Zevenhoven en Chris Snatersen na vijf seizoenen uit elkaar

Zevenhoven | Aan het eind van dit seizoen zullen SV Zevenhoven en Chris Snatersen afscheid van elkaar nemen. Snatersen is dan vijf seizoenen hoofdtrainer bij Zevenhoven geweest.

Zevenhoven en Snatersen hebben deze beslissing onafhankelijk van elkaar genomen. Een groot deel van de spelersgroep had bij de technische commissie aangeven aan een nieuwe trainer toe te zijn en ook Snatersen merkte dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is. ‘Logischerwijs komt er ooit een moment dat je tot een besef komt dat je toe bent aan een nieuwe omgeving, nieuwe veranderingen, nieuw enthousiasme en nieuwe personages. Dat moment is bij zowel mij als bij de groep nu wel aangebroken. Ik ben gewoon toe aan iets nieuws, ondanks dat SVZ een mooie plek bij me heeft veroverd. En ik snap ook dat de spelers weer effe een ander gezicht willen hebben, dit is denk ook het beste voor de groep’, aldus de vertrekkende trainer.

‘Ik ben gewoon toe aan iets nieuws en ik snap ook dat de spelers weer een ander gezicht willen hebben’

Snatersen vindt het logisch dat Zevenhoven en hij uit elkaar gaan

Snatersen maakte vierenhalf seizoen geleden de overstap van Sportief naar Zevenhoven en heeft daarin vooral aan de wederopbouw van de huidige selectie gestaan. In zijn eerste twee seizoenen werd er vooral gebouwd aan een nieuwe ploeg. Tijdens het derde seizoen van Snatersen deed Zevenhoven mee om een plaats in de nacompetitie, echter werd het seizoen voortijdig afgebroken door Corona. Afgelopen seizoen leek Snatersen eindelijk de vruchten te kunnen plukken. Echter gooide Corona opnieuw roet in het eten en dat terwijl Zevenhoven op dat moment nog zonder puntverlies koploper was. Dit seizoen vallen de prestaties enigszins tegen en moet Zevenhoven het doen met een plaats in de middenmoot. Toch heeft zowel de club als Snatersen er nog alle vertrouwen in dat Zevenhoven in de tweede seizoenshelft nog mooie dingen kan laten zien.

Snatersen: ‘Ik kijk terug op een mooie periode van vijf jaar, een aantal jaren van het opnieuw bouwen en daarna hoopte je toch echt de vruchten te kunnen plukken. Helaas is dat de afgelopen twee seizoenen door Corona niet zover gekomen, ondanks dat we er goed voor stonden.’ Het komende half seizoen hoopt Snatersen nog mooi af te kunnen sluiten. ‘Daar waar het mogelijk is hoop ik met Zevenhoven nog gewoon voor de prijzen spelen. Er zijn nog altijd drie periodes en een kampioenschap te verdelen. Twee kansen zijn realistisch gezien al verspeeld, dus dan zijn er nog twee periodes om voor te spelen. Hoewel de kans daarop natuurlijk – door het stilleggen van de competitie – steeds kleiner wordt, daar ben ik me ook van bewust. We gaan het in ieder geval zo goed mogelijk met elkaar afsluiten.’

Het bestuur en de technische commissie van SV Zevenhoven willen Snatersen bedanken voor zijn inzet en bijdrage in de afgelopen seizoenen. Inmiddels is de technische commissie van Zevenhoven de zoektocht naar een nieuwe trainer gestart.

Arjan van der Laan jaar langer trainer bij Altior

Beau Snellink, Melissa Wijfje, 0172SPORT

Wijfje en Snellink jagen op ticket Olympische Spelen tijdens OKT