Vijfde plaats voor Snellink op 5.000 meter

Heerenveen | Lange tijd was Noordenaar Beau Snellink in de race om bij de eerste drie te eindigen op de 5.000 meter tijdens de openingsdag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). In de slotronden moest Snellink echter het hoofd buigen en heeft hij Patrick Roest, Jorrit Bergsma, Sven Kramer en Marcel Bosker moeten voorlaten in de rangschikking.

Voor de dweilpauze zette ‘good-old’ Sven Kramer een uitstekende tijd neer en na de dweil wist alleen Roest onder de tijd van Kramer te duiken voordat de slotrit tussen Bergsma en Snellink verreden moest worden.

Bergsma en Snellink trokken lange tijd gelijk op en klokten vrijwel dezelfde rondetijden als Kramer. In de slotfase had Kramer echter een versnelling in petto en de pas 20-jarige Snellink moest helaas constateren dat hij dit nog niet in zijn mars heeft. Uiteindelijk moest hij in de slotronde zelfs teamgenoot Bosker voorlaten en hierdoor lijkt Snellink de Olympisch Spelen te kunnen vergeten. Bij een vierde plaats maakte hij nog kans om aangewezen te worden voor de ploegenachtervolging.

Eerder dit seizoen gaf Snellink al aan dat de Olympische Spelen van 2022 geen doel was, maar dat het vizier eigenlijk gericht is op de Spelen van vier jaar later in Milaan. Snellink heeft in elk geval laten zien dat er in de toekomst nog veel rekening met hem gehouden moet worden.

Beau Snellink, Melissa Wijfje, 0172SPORT

Wijfje en Snellink jagen op ticket Olympische Spelen tijdens OKT

Sander van Dijk verlengt contract met 2 seizoenen bij Aarlanderveen