Wederom puntverlies voor degradant NSV’46

Noorden | Om de aansluiting met de bovenste ploegen niet verder uit het oog te verliezen was het voor NSV’46 zaak om weer eens de volle buit te pakken. Vooraf gezien een lastige klus want Alphense Boys kwam op bezoek. Die ploeg werd voorafgaand aan het seizoen – samen met de Noordenaren en SCH’44 – door veel kenners aangemerkt als titelkandidaat.

Bij de thuisploeg ontbraken nogal wat namen. Perry Lok brak in de wedstrijd tegen Bodegraven zijn enkel en zal dus enige tijd uitgeschakeld zijn, daarnaast konden de Noordenaren ook geen beroep doen op achtereenvolgens Daan Koot (rugklachten), Kamiel Disseldorp (ziek), Menno van Zuijlen (enkel) en Sjoerd Tuithof (werkverplichtingen). Ook trainer Dennis van den Ing ontbrak waardoor elftalleider Peter van der Zwet de honneurs waarnam. Bas Kalshoven bleek wel weer fit genoeg om zijn plaats onder de lat weer in te nemen.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek NSV’46 voetballend prima meekomen met Alphense Boys. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Een corner van Robbin Verhaar belande bij de tweede paal, maar Stefan van Tol kon de bal net niet meer aan de juiste kant van de paal krijgen. Ook Alphense Boys deed van zich spreken, nadat Marcel Verhaar de bal niet weg kreeg kon de behendige rechtsbuiten van de bezoekers de bal voor de goal brengen. De geheel vrijstaande spits kopte de bal in het doel, maar deed dit in buitenspelpositie. Ook NSV’46 werd een aantal keer dreigend via Robin van Koert, maar zijn grootste kans ging voorlangs.

Nicky Geerlof, voor het eerst weer in de basis na een slepende lieskwetsuur, moest zich al binnen het half uur laten vervangen, met wederom klachten aan de “oude” kwaal. Twee minuten later viel de openingstreffer en was het Kalshoven die moest vissen. Wederom kwam de voorzet vanaf de rechterkant waar invaller Mathijs Maaien net niet meer bij het speeltuig kon en de linkerspits kon binnenkoppen.
NSV’46 rechtte de rug en ging nog voor rust zichtbaar op zoek naar de gelijkmaker. Mitchel Pijpers dacht deze te producen toen hij het leer – na een schitterende aanval – richting de rechterbovenhoek stuurde maar middels een geweldige save wist de Alphense-goalie de gelijkmaker te voorkomen. In de blessuretijd van de eerste helft dacht NSV’46 nog eenmaal richting vijandelijk doelgebied te gaan. Een uittrap van Bas Kalshoven werd verkeerd ingeschat door een Alphense verdediger waardoor Robin van Koert een vrije doortocht had richting vijandelijk doel. De scheidsrechter besloot om deze één tegen één situatie niet af te wachten en floot voor het rustsignaal. Dit natuurlijk tot grote verbazing voor alles en iedereen.

‘Verdedigend wordt er te vaak verzaakt door menigeen’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

De Noordenaren begonnen na rust goed en gingen opnieuw zoeken naar de gelijkmaker. Maar het waren de bezoekers die tot scoren kwamen na een blunder in de opbouw van Kevin Fransen. In de fase hierna waren er aan beide zijden legio kansen te noteren, waarbij de grootste voor de Alphenaren. Maar het was Robin van Koert die de spanning terugbracht met zijn zevende competitiedoelpunt. Een overtreding van diezelfde Van Koert werd over het hoofd gezien waarna hij vervolgens aan het eind stond van een mooie aanval, 1-2.

Nog voordat NSV’46 kon gaan hopen alsnog een punt uit het vuur te slepen kon deze ijle hoop alweer de prullenmand in. Een half mislukte voorzet belandde in het Noordense strafschop gebied waar de gehele defensie vervolgens stond te kijken hoe de linksbuiten uit Alphen het speeltuig oppikte en simpel kon afwerken, 1-3.

En zo heeft de ploeg uit Noorden nog voor de winterstop al achttien verliespunten en kijkt het tegen een onoverbrugbare achterstand aan als het gaat om het kampioenschap. Aanvoerder Stefan van Tol sprak dan ook harde woorden na de zoveelste deceptie van de ploeg dat uit de derde klasse komt. ‘Individueel hebben we een ploeg met allemaal goede voetballers alleen moeten we gewoon echt eens scherper gaan verdedigen. We lopen tegen zoveel knullige goals op. De eerste prioriteit moet zijn tegengoals voorkomen, maar dat mis ik nog wel eens. Verdedigend wordt er te vaak verzaakt door menigeen. Als je dat vandaag ook weer ziet… En dan weet je als je tegen een ploeg als Alphense Boys speelt dat dit wordt afgestraft.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Nicky Geerlof (28. Mathijs Maaien), Kevin Fransen, Stefan van Tol ©, Marcel Verhaar; Mitchel Pijpers, Michael van Koert, Cas van der Hoorn, Robbin Verhaar (81. Jeffrey van Capel); Robin van Koert, Lars de Jong.

Foto’s: Kees Verhaar – klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd

Sportief weet al strijdend de schade te beperken

Altior verspeelt riante voorsprong tegen Kroonleeuwen