Altior verspeelt riante voorsprong tegen Kroonleeuwen

Langeraar | Altior kreeg zondag bezoek van de Koninklijke HVV dat de tweede plaats op de ranglijst in bezit heeft. De ploeg van o.a. voormalig ADO en Willem II-trainer André Wetzel was voorafgaand aan deze wedstrijd al tien duels ongeslagen en hijgt koploper Hillegom dan ook nadrukkelijk in de nek. Toch leek Altior lange tijd op weg aan deze ongeslagen status een einde te maken…

Bij Altior keerde Ed van der Weijden na lange tijd terug in de basis. De energieke aanvaller is alweer een paar weken te bewonderen bij de oranjehemden maar had nu ook een trainingsweek achter de rug waarvoor hij werd beloond met een basisplaats. Hij was in de vierde minuut direct gevaarlijk maar zijn kopbal miste precisie. De Kroonleeuwen wisten in de beginfase niet waar ze het zoeken moesten en de thuisploeg zette dit kracht bij door een snelle voorsprong te nemen. Het was aanvoerder Thijs Noordsij die een steekpass van Tim Heikoop op waarde wist in te schatten en doeltreffend afrondde, 1-0.
Rick Keijzer had zijn ploeg op een 2-0 voorsprong kunnen brengen ware het niet dat hij treuzelde en zo HVV-goalie Tim Nagtegaal de kans gaf redding te brengen.

Met bijna een half uur op de klok kreeg Altior toch loon na werken. Het was Van der Weijden die de marge na een mislukte inzet van Keijzer wist te vergroten. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de riante voorsprong want eigenlijk bijna direct na de aftrap kon Bjorn van der Laan de bal uit zijn doel halen. Onoplettendheid achterin lag ten grondslag aan deze domper. Hoewel HVV hierna steeds nadrukkelijker op de deur klopte betekende dit tevens de ruststand.

Na rust ging Wetzels ploeg opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Altior wist wat het te doen stond: Achterin de boel dichthouden en hopen gevaarlijk te worden via de counter. Dit leverde voor beide doelen kansen op maar gescoord werd er pas in de vijfenzestigste minuut. Het was Jaap Donker die de tweede van de middag binnen tikte na goed voorbereidend werk van de haast ongrijpbare Jobbe Dekker.
Met nog een klein kwartier op de klok kregen de bezoekers een dubieuze strafschop toegewezen. HVV-aanvaller ontsnapte aan de Altior-defensie en maakte vanuit een kansloze situatie dankbaar gebruik van enigszins onhandig inkomen van Van der Laan. De warrig leidende arbiter Younes El-Hajouti wees echter naar de stip en trok een gele kaart voor de veroorzaker. Joppe van den Brugge bleef rustig en stuurde Van der Laan de verkeerde hoek in, 2-3.

‘Je mag je nooit zo makkelijk die aansluitingstreffer tegen krijgen, daar ging het mis’

Daan van der Pijl | Verdediger Altior

Nu was het de formatie van Manfred van den Bosch dat op zoek ging naar een punt. Noordsij werd naar voren gedirigeerd en er werd wat meer risico genomen in de poging een doelpunt te forceren. Er vielen twee goede kansen te noteren maar gescoord werd er niet. In de absolute slotseconden van de extra tijd veerde alles en iedereen in Langeraar nog eenmaal op toen Van der Weijden in het strafschopgebied door twee HVV’ers naar het kunstgras werd gewerkt. Het verwachte fluitsignaal volgde, maar tot ontsteltenis van Van der Weijden zelf en iedereen op en langs het veld toonde El-Hajouti de Altior-aanvaller een gele kaart voor een schwalbe. Geen kans op de gelijkmaker vanaf elf meter maar een hele zure appel om in te bijten.

De in de rust ingevallen Daan van der Pijl was na afloop eerder ontgoocheld dan boos. ‘Die scheids maakt er vandaag echt een potje van, alles viel in ons nadeel. Hoeveel gele kaarten heeft ie wel niet uitgedeeld? En dan die strafschop ook iedereen ziet dat die gozer niets meer uit die situatie kan halen en zich laat vallen. Aan de andere kant wordt Ed duidelijk gepakt en geeft ie niks.’ De verdediger was ook kritisch op zijn eigen ploeg. ‘We spelen vandaag een heel behoorlijke eerste helft en je ziet dat Ed ons aanvallend gezien sterker maakt. We creëren meer dan aan het begin van het seizoen en het is minder voorspelbaar. Als je dan op 2-0 komt mag je nooit zo makkelijk die aansluitingstreffer tegen krijgen. Daar ging het mis, de organisatie was weg en dat mag niet. Hoe dan ook moeten we op basis van ons vertoonde spel echt nog wel punten gaan pakken, dat kan niet uitblijven.’