Sportief weet al strijdend de schade te beperken

Harmelen | Als we de voorspellingen van de Jumbo Bas Bobeldijk Poule erbij pakken werd er bij menigeen een monsterscore verwacht bij de wedstrijd tussen de koploper en de rode lantaarndrager. Maar de groen-witte formatie van trainer Cor Stoof heeft de schade weten te beperken en ging al strijdend ten onder tegen (vermoedelijk) toekomstig kampioen SHC’44, dat duidelijk een maatje te groot was.

Vanaf de eerste minuut werd Sportief direct op eigen helft gedrukt, daar waar het negentig minuten lang bijna niet vandaan kwam. Ondanks het grote veldoverwicht van de thuisploeg duurde het tot de éénendertigste minuut voordat SCH’44 de score wist te openen. Het was clubtopscorer Joey van Bemmel die het eindstation bleek na een mooie aanval. SCH’44 ging op zoek naar meer, kreeg een aantal mogelijkheden maar steeds bleek keeper Griffioen een sta in de weg. Net op het moment dat Sportief dacht dat het met 1-0 zou gaan rusten sloegen de Harmelaren andermaal toe. Het was wederom Van Bemmel, ditmaal was hij er als de kippen bij om een rebound – na een redding van Griffioen – binnen te werken.

‘Als we dit weten voort te zetten gaan we echt nog wel punten pakken’

Olaf Wens | Elftalleider Sportief

De tweede helft hetzelfde spelbeeld; geel-zwart met de bal, groen-wit dat achteruitliep en probeerden zoveel mogelijk in de weg te lopen. Griffioen, het aluminium en laks afronden stonden een derde goal in deze fase in de weg.
Pas na de zeventigste minuut wist de koploper het net weer te doen bollen, zij het met enig fortuin: Een afstandsschot van Hugo Peters werd van richting veranderd waardoor Griffioen kansloos was, 3-0.

In de slotminuten produceerde SCH’44 één van de mooiste aanvallen van de middag en bekroonde deze met de vierde goal dat tevens de einduitslag zou zijn, 4-0.

Leider Olaf Wens was na afloop trots op zijn ploeg. ‘Deze ploeg is duidelijk een maatje te groot voor ons, maar als je ziet hoe wij ons vandaag opstellen kan ik niet anders dan trots zijn. Vanaf de eerste tot en met de allerlaatste minuut hebben wij keihard geknokt met z’n allen. Dan zie je dat je met de juiste instelling nog best ver kan komen. Als we dit weten voort te zetten gaan we echt nog wel punten pakken.’