Walking basketbal bij Novo Stars

Nieuwkoop | Sinds begin van het jaar heeft basketbalvereniging Novo Stars een aparte “walking basketbal” trainingsgroep speciaal voor haar oudere leden.

Wim Overbeeke (69 jaar) is enthousiast: “Ideaal om toch een beetje te blijven bewegen en met anderen te sporten, ook voor mensen met hart- of andere gezondheidsproblemen.: Ook Jan Boef (71 jaar) is dat: “Anders dan bij walking football is dit lekker binnen, hoog en droog in de Sporthal de Steupel.” Luc Outhuis (73 jaar, nestor van de groep) is altijd om 20.30 uur aanwezig: “Ik kijk er alle maandagen naar uit om met de anderen een balletje te gooien.”

Wat is nu walking basketbal? Het spel wordt gespeeld zonder dat er nog hard gerend of (hoog) gesprongen wordt. Zowel de aanval als de verdediging is een stuk rustiger als bij het normale basketbal. Ideaal dus voor personen op leeftijd voor wie het competatieve niet meer zo noodzakelijk is, maar nog wel een balletje willen gooien of voor personen met kwetsuren die het spelen van normale basketbal verhinderen.

Met de start van het nieuwe seizoen, zijn ook nieuwe spelers voor het walking basketbal welkom: iedereen vanaf 60 jaar is welkom op de maandagavond in Sporthal de Steupel te Nieuwkoop vanaf 20.30 uur. Basketbalervaring is niet nodig, wel het plezier hebben om te bewegen en achter een bal aan te lopen.

Meer informatie over Novo Stars kunt u vinden op onze website: www.novostars.nl.

Voorbeschouwen met Nick Geerlof en Jordy van Eijk op NSV’46 – Nicolaas Boys

Voorbeschouwing op speelronde 2