Voorbeschouwing op speelronde 2

Van de redactie | Speelronde 2 en direct een derby, heerlijk! Gaat NSV’46 zijn favorietenstatus waarmaken of wordt het overrompeld door een tot de tanden toe gemotiveerd Nicolaas Boys dat al eerder bewees het de “Koeten” goed lastig te kunnen maken? Maar er zijn meer mooie potjes natuurlijk. Nieuwkoop, dat met een domper het seizoen begon, gaat op bezoek bij Sporting Leiden dat ook met een verliespartij is gestart. En ook voor TAVV is dit het geval. Zij treffen EMM ’21 dat dit seizoen voor het eerst op de zaterdag actief is en net als de Ter Aarders ook met een nederlaag begonnen is. En waar laat Sportief dit weekend de teller stokken na de 13 goals van afgelopen weekend? Kortom mooie potjes en je hebt wel een hele goede glazen bol nodig om dit alles goed te voorspellen…

Lugdunum – Aarlanderveen
De nummer drie tegen de nummer twee van de ranglijst. Na één wedstrijd is dat natuurlijk nog niet helemaal zoals de verhoudingen daadwerkelijk liggen, maar wel is duidelijk dat beide ploegen uitstekend aan de competitie zijn begonnen. Lugdunum ging op bezoek bij SCW en won in Rijsenhout met klinkende cijfers: 1-3. Aarlanderveen won overtuigend met 4-2 van promovendus Koudekerk en op basis van deze statistieken zou je zeggen dat beide ploegen wel eens aan elkaar gewaagd kunnen zijn. Lugdunum is ook al jarenlang een stabiele derdeklasser, zonder dat men meedoet om de prijzen. Ook Aarlanderveen heeft zijn plaats op dit niveau afgedwongen en deed afgelopen seizoen lang mee om een periode. Eigenlijk was het voor velen een teleurstelling dat men deze niet wist te bemachtigen en dit seizoen hoopt men een nieuwe poging te kunnen doen. Het zou dan ook lekker zijn om de goede seizoensstart een vervolg te geven en in onze ogen gaat dit ook lukken. 
Poule tip: 1-2

EMM ’21 – TAVV
EMM ’21 en TAVV begonnen de competitie allebei met een nederlaag. EMM verloor met 2-1 op bezoek bij RCL in Leiderdorp, TAVV ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Legmeervogels. Voor EMM was het de eerste wedstrijd als zaterdagploeg, voor hen is het dus lastig inschatten hoe de verhoudingen precies liggen.
TAVV hield ondanks de nederlaag tegen de geelhemden uit Uithoorn wel een goed gevoel aan de wedstrijd over. Men sprak over een geflatteerd verlies en lange tijd had men het betere van het spel. Organisatorisch staat het ook als een huis en dat is ook niet heel vreemd als je kijkt naar alle ervaring die vooral achterin gepositioneerd staat bij de ploeg van Dennis Tijssen. Met het vertrek van Jeffrey Pieterse en Robin van Koert, en door de blessure van Yassine El Mariami lijkt men op het middenveld en voorin wel een creatief probleem te hebben. Toch heeft men met de topscorer van afgelopen seizoen, Eric van der Hout, Dennis Boer en Dorus Boddeke wel een aantal spelers die een doelpunt kunnen maken en hopelijk doen ze dat ook bij de fusieclub uit Roelofarendsveen. Wij zetten in elk geval in op een overwinning.
Poule tip: 0-2

Sporting Leiden – Nieuwkoop
De teleurstelling was afgelopen weekend groot in het Nieuwkoopse kamp. In de thuiswedstrijd werd er verloren van RKDES waar men er toch een beetje vanuit ging te winnen na de prima voorbereiding. Deze week nieuwe kansen voor de mannen van Boris van Es en zij zullen er op gebrand zijn de competitiestart recht te zetten. Afgelopen seizoen was Sporting Leiden geen hoogvlieger en werd er thuis enigszins eenvoudig gewonnen. In Leiden was Nieuwkoop ook de betere maar verzuimde het de wedstrijd in het slot te gooien en zag het de Leidenaren in de slotfase alsnog op gelijke hoogte komen. De mannen van Van Es zijn dus gewaarschuwd. Toch gaan wij er vanuit dat afgelopen weekend een incident was en er nu een mooie overwinning geboekt gaat worden.
Poule tip: 0-3

NSV’46 – Nicolaas Boys
Vorig seizoen speelde men al in de eerste competitiewedstrijd tegen elkaar, ditmaal een speelronde later. Toen eindigde de seizoensopening onbeslist, tijdens de return in Noorden ging NSV’46 er met de drie punten vandoor. Voor deze editie rekent eigenlijk alles en iedereen op een overwinning voor de thuisploeg. NSV’46 beschikt over een brede en kwalitatief zeer sterke selectie. Robert Swart en zijn manschappen moeten meedoen om de titel en dit werd tijdens de eerste wedstrijd tegen Kickers ’69 kracht bij gezet met een glansrijke 0-7 overwinning.
Nicolaas Boys begon de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen SJZ. Op papier is dit een prima resultaat en zeker als je bedenkt dat ze het punt met tien man over de streep trokken. De Nieuwveners lijken het dit seizoen met een plaats in de middenmoot te moeten doen, maar kunnen het over het algemeen elke ploeg lastig maken door het sterke collectief. Het gebrek aan scorend vermogen zal ze waarschijnlijk opbreken om mee te kunnen doen om de felbegeerde nacompetitietickets. Toch denken we dat de “Koeten” in de eerste derby van het seizoen een maatje te groot is voor “Zwart en Groen”.
Poule tip: 3-1

Zevenhoven – Meerburg
Na een goede voorbereiding boekte Zevenhoven in de eerste competitiewedstrijd tegen BSC ’68 direct een resultaat. De verliezend nacompetitiefinalist van afgelopen seizoen werd op eigen veld met 2-3 verslagen en dat mag een prestatie van formaat worden genoemd. Het fysiek sterke BSC heeft namelijk ook dit seizoen ambities, maar datzelfde geldt eigenlijk voor de ploeg van Danny ter Hoeve. Ter Hoeve heeft in amper twee maanden tijd de ploeg naar zijn hand gezet. Zevenhoven speelt herkenbaar voetbal met veel lef en lopende mensen, iets wat de afgelopen seizoenen nog wel eens anders was. En daarbij laat de nieuwe oefenmeester zich ook nadrukkelijk gelden langs de zijlijn, iets wat overslaat op de spelers in het veld.
In de eerste thuiswedstrijd treft het meteen de volgende ploeg met ambities, want ook Meerburg wil meedoen om de bovenste plaatsen. In de eerste wedstrijd ging Meerburg wel onderuit bij Teylingen, maar ook Teylingen wil graag promoveren. Het beloofd dan ook een spannende pot aan de Stationsweg te worden, waarbij we een nipte overwinning voor de thuisploeg noteren.
Poule tip: 2-1

Sporting Martinus – Sportief
Sportief kende een start in de race naar promotie en wist direct 13 keer tot scoren te komen. Precies het aantal tegengoals dat de tegenstander van zaterdag moest incasseren in de drie gespeelde bekerwedstrijden. De club uit Amstelveen kijkt met de prestatietak meer naar de zondag, waar het afgelopen weekend uitkwam tegen Altior in de tweede klasse. Dat er ook een prestatieteam op zaterdag actief is zal niet eens iedereen van op de hoogte zijn. We denken dan ook dat Sportief het telraam weer in de tas kan stoppen en met een ruime overwinning huiswaarts zal keren…
Poule tip: 1-6

Altior – Sporting ’70
Zowel Altior als Sporting ’70 begonnen het seizoen met een doelpuntrijke remise. Altior kon het niet bolwerken tegen de tien man van Sporting Martinus, waar de Utrechters thuis de punten deelde met VVZA uit Amersfoort. Altior speelt veelal tegen onbekende tegenstanders, maar thuis hebben de Langeraarders altijd net iets meer. Het bekeravontuur was voor de Utrechters geen succes en de statistieken wijzen dan ook uit dat er achterin iets te halen valt. Wij zetten in op een gelijkspelletje voor de ploeg van Arjan van der Laan.
Poule tip: 1-1

De wedstrijd van de week is NSV’46 – Nicolaas Boys. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Walking basketbal bij Novo Stars

0172SPORT, Tosca Wens, Sportief

Sportief wint eenvoudig van Sporting Martinus