Voorbeschouwen met Nick Geerlof en Jordy van Eijk op NSV’46 – Nicolaas Boys

Noorden | De tweede speelronde is in aantocht en direct staat er één van de mooiste derby’s uit de vierde klasse op het programma. In Noorden neemt NSV’46 het op tegen Nicolaas Boys. De laatste twee ontmoetingen op Sportpark de Koet zegevierden “de koeten”. Wie is ditmaal de favoriet en hoe groot is de rol van VAK-N dat, ten opzichte van de afgelopen edities, nu wel in grote getale aanwezig gaat zijn? We leggen dit en andere kwesties voor aan Nick Geerlof en Jordy van Eijk, twee verdedigers waarvan we verwachten dat zij vanaf de aftrap het spektakelstuk zullen meemaken.

Nick, uiteraard beginnen we bij jou… Jullie zijn de competitie lekker begonnen en tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en treffen jullie direct Nicolaas Boys, hoe mooi is dat?
“De eerste thuiswedstrijd is gelijk de mooiste wedstrijd van het seizoen, dat is natuurlijk fantastisch. We moeten dus gelijk scherp beginnen met de drie punten als resultaat. Daarnaast komt er altijd een hoop publiek op zo’n wedstrijd af. De twee mooiste clubs uit de regio tegen elkaar is altijd een beladen wedstrijd, dit leeft heel erg.”

Leeft het ook net zo sterk bij jullie in de selectie?
“Ja man, voor zo’n wedstrijd wordt er altijd net iets scherper en harder getraind. Iedereen is erop gebrand om te winnen van die gasten, dus we zullen alles moeten geven.

We vernamen ook dat je vader (Wilfred Geerlof, voorzitter NSV’46, red.) al een tijdje zenuwachtig is?
“Pfff… Ja laat ik het zo zeggen; mijn pa is hier al een aantal weken drukker mee dan met z’n eigen werk…”

Wat mogen we van NSV’46 gaan verwachten dit seizoen?
“Ik kan nog niet voorspellen waar wij gaan eindigen dit jaar, ook omdat er voor ons een hoop onbekende clubs tussenzitten. Maar met onze selectie moeten we gewoon mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Wij willen promoveren naar de derde klasse en dat zou met dit team heel goed moeten kunnen.”

Dan jij Jordy, jullie zijn de competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen SJZ. Niet de beste generale misschien… Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?
“Van tevoren wisten wij al dat de pot tegen SJZ een lastige ging worden. Vandaar dat onze trainer besloot met een ander systeem te spelen, namelijk 4-5-1, om zoveel mogelijk de pot dicht te houden en te azen op de relatief slome verdediging van SJZ. In praktijk bleek dit systeem niet echt bij ons te passen, waardoor het vooral rommelig werd in de beginfase van de wedstrijd. Er waren amper kansen aan beide kanten en verder veel lange ballen en vooral countervoetbal. Het was lastig voor ons met één aanspeelpunt. Door een onterechte penalty kwam SJZ op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft voetbalden we weer veelal als vanouds en ging het een stuk beter. Laten we de pot tegen SJZ leerzaam noemen. Nicolaas Boys doet zelfs met het gemis van belangrijke spelers, naar eigen zeggen, helemaal niks onder voor SJZ.”

Wat is precies jullie doelstelling dit seizoen? Want met de huidige opzet doe je eigenlijk altijd óf mee voor de prijzen óf je speelt tegen degradatie…
“Over een specifieke doelstelling hebben wij als team zijnde nog niet gesproken. Maar ik denk dat we met dit team wel bovenin moeten gaan meedoen. Net als vorig jaar hopen wij zolang mogelijk ongeslagen te blijven in de competitie, maar dit keer de lijn langer door te trekken.”

Zaterdag stonden er dus een aantal jonge jongens in het veld. Missen jullie nog een aantal spelers of zijn zij inmiddels voorbijgestreefd door hen?
“De spelers die vanuit de Onder-19 doorstromen kunnen prima meekomen, niet alleen als stand-in maar ook als basiskrachten. Kijk naar Sven Hoogervorst die moeiteloos meedoet, maar ook Mike (Van der Aar, red.) en Tim (Hoogervorst, red.) hebben positieve dingen laten zien afgelopen zaterdag. De kans is groot dat jullie de jongens door de jaren heen steeds vaker gaan zien. En niks ten nadelen van de genoemde jongens, maar ook het team is nog niet geheel compleet. We missen niet de minste spelers, denk daarbij aan Peter (Burgmeijer, red.), Matthijs (Egberts, red.) en andere spelers waarbij het onzeker is of ze er zaterdag bij zullen zijn.”

“Wellicht dat een verdwaalde Noordenaar vond dat zij de sterkste waren, maar die verwijs ik graag door naar de opticien”

Jordy over de 0172SPORT-CUP wedstrijd eerder dit seizoen

Opnieuw lijkt scoren een probleem bij jullie, of zie je dit anders?
“Scoren is, terugkijkend op de voorbereiding, nog steeds een probleem inderdaad. Wel moet ik een compliment geven over de benutte kansen in de tweede helft tegen SJZ. Toch wil ik Mo Bourgine er even op attenderen dat ik van origine een razendsnelle en dodelijke buitenspeler ben. Dat razendsnelle is er ondertussen af, maar dat dodelijke valt maar op één manier te testen…”

Dan over de wedstrijd van zaterdag. NSV’46 is zaterdag uit de startblokken geschoten. Gaan ze dit een vervolg geven of hebben jullie een plan om ze af te stoppen?
“Natuurlijk hebben wij het plan om NSV te stoppen. In de voorbereiding hebben wij al eerder tegen NSV gespeeld, ik denk dat eenieder kan concluderen dat wij de sterkste waren in die wedstrijd. Wellicht dat een verdwaalde Noordenaar daar anders over denkt, maar dan verwijs ik de desbetreffende van harte door naar de opticien. Het plan van ons veranderd op enkel één punt; nu wel de kansen afmaken.”

Nick, even terug naar jou. Vorig jaar wisten jullie thuis te winnen van Nic. Boys waar jullie uit een punt pakten, wat weet je nog van die twee wedstrijden?
“De uitwedstrijd was ik nog niet volledig terug van mijn langdurige blessure, dus daar weet ik niet veel meer van. In de thuiswedstrijd ging er aan beide kanten een hoop mis, maar gingen wij wel terecht met 1-0 voorsprong rusten. In de tweede helft hadden wij er twee of drie moeten maken, maar vloog er aan de andere kant een verdwaalde voorzet in. Daarna scoorden we gelukkig nog en wonnen we terecht de wedstrijd. Ik had ze wel beter verwacht qua spel. Voorin hebben ze een goede spits nodig, want ik zou niet weten wie die ballen moet gaan scoren bij ze. Misschien hebben ze deze zaterdag wel een goede spits lopen, maar ook die gaat dan onze broekzak in.”

Je gaf het al aan je bent er lang uit geweest, maar je naam staat inmiddels bijna altijd weer op het wedstrijdformulier. Tevreden? Of ambieer je nog een andere positie?
“De laatste vier á vijf jaar was ellendig en kampte ik met een blessure aan de heup. De chirurg zei na de operatie dat het beter was niet meer te voetballen, maar dat ging er bij mij niet in. Dus met een hoop risico ben ik toch weer gaan voetballen en heb ik er keihard voor moeten knokken om weer bij het eerste te komen. Dat is gelukt en ik ben meer dan tevreden. Op rechtsback is voor mij ideaal. Verdedigen en waar het kan opstomen langs de zijlijn. Een voorzet geven of een goede sliding maken geeft mij beide een heerlijk gevoel.”

Nicolaas Boys is nog nagenoeg dezelfde ploeg als afgelopen seizoen met toevoeging van wat jongelingen, waar jullie een aardige kwaliteitsinjectie aan voetbal en ervaring hebben gekregen. Betekent dit dat jullie ook favoriet zijn?
“Wij zijn zeker de favoriet ja, ook omdat we dit jaar al twee keer van ze hebben gewonnen. Daarnaast omdat wij nu een brede selectie hebben met hele goede versterkingen.

“Ik denk ook niet dat er één speler bij hun loopt die bij ons in de basis zou staan…”

Nick Geerlof zet de boel alvast op scherp

Jordy, waar ligt de kracht van NSV’46 en waar zijn ze volgens jou te pakken?
“NSV en countervoetbal zijn twee begrippen die erg veel overeenkomsten hebben. Ze hopen gewoon op die ene bal die goed valt, die hun overigens wel afmaken. NSV wint alleen niet zoveel de tweede bal, vooral bij hoog druk hebben ze moeite om de bal te verplaatsen naar het middenveld.”

Aan jou dezelfde vraag Nick… Waar zit het gevaar en waar zijn ze te pakken?
“Ik denk dat ze op het middenveld het sterkst zijn en voorin hebben ze zoals ik al zei niet zoveel smaken. Peter Burgmeijer is er ook niet bij, dat is een meevaller. Maar om ze nou helemaal te geen ontleden heeft geen zin. Ik ben niet zo onder de indruk geraakt van Nicolaas Boys in de laatste ontmoetingen. Ik denk ook niet dat er één speler bij hun loopt die momenteel bij ons in de basis zou staan… Even de boel op scherp zetten, haha. Maar wij moeten gewoon ons eigen spel spelen en vanuit daaruit gewoon de drie punten pakken. Zij zullen weer gaan jagen en daar moeten we een antwoord op hebben, voetballend denk ik dat wij beter zijn.”

Jordy, wat verwacht jij voor wedstrijd?
“Ik verwacht een wedstrijd vol spektakel, waarbij NSV probeert het voetbal voor Nic. Boys onmogelijk te maken. Verder zijn derby’s meestal niet de mooiste wedstrijden qua voetbal. Vaak moeten de wedstrijden het hebben van een paar momenten en dode spelsituaties.”

Gaat VAK-N nog van zich laten horen? Want het is vooralsnog angstvallig stil…
Jordy: “Ik heb de voorzitter van VAK-N, Richard van der Zwaan, even een app’je gestuurd, maar jullie kunnen de steun gaan verwachten van de twaalfde man hoor. Hoe en wat, dat kun je zaterdag gaan beleven.”
Nick: “Ik heb gehoord dat VAK-N met veel man komt, alleen maar mooi. Daar worden wij niet bang of zenuwachtig van.”

Durven jullie je aan een voorspelling te wagen?
Nick: “Uiteraard. Vul maar een 2-0 in, dan zit je goed.”
Jordy: “Dat zie ik toch net even anders. Wij gaan er met de winst vandoor deze keer. Het gaat een moeizame maar terechte 1-2 zege worden.”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze wedstrijd de Jumbo wedstrijd van de Week en speel je in onze poule sus voor de dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

0172SPORT, Jeroen Sassen, Altior

Jeroen Sassen: “De onderhandelingen om op zaterdag te keepen lopen”

Walking basketbal bij Novo Stars