Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B

Een prachtig weekend was het vooral voor SV Zevenhoven vorige week. Tegen het favoriete Alphense Boys van John Cuvelier werd een onverwachte, maar zeker niet onverdiende zege geboekt en dat bracht hen in de tussenstand naar plaats twee achter het ongenaakbare SCH’44. Diezelfde Harmelense formatie bond NSV’46 aan de zegekar, maar de Noordenaren weerden zich kranig. Het had zelfs op voorsprong moeten komen in die wedstrijd, maar dat werd hen niet gegund. Sportief moest noodgedwongen plaatsnemen in de wachtkamer na de zege van twee weken geleden terug tegen SC Woerden. Nu mogen zij opnieuw aantreden voor eigen publiek deze week.

Sportief – Zwammerdam
Het Govert van Tilburg Sportpark trilde nog na op de grondvesten na die prachtige zege op SC Woerden van twee weken terug. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden aldaar verricht en kunnen de mannen van Cor Stoof zich klaarmaken voor de volgende hindernis: VV Zwammerdam. De wisselvallig presterende formatie uit die plaats heeft zich ondertussen opgewerkt naar een vierde plaats, een plaats die mogelijk aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van nacompetitie voor een plaats richting de derde klasse, daar waar die andere Green White Army vorig seizoen nog in actief was. De Dammenaren willen dan ook zo snel mogelijk terug naar die klasse, maar vanzelf zal dit zeker niet gaan. Sportief heeft die ambitie vooralsnog niet, wart het kent ook de beperkingen van zichzelf. Het zal er allereerst voor moeten gaan zorgen dat er een representatief elftal op de been staat om weerstand te bieden tegen deze tegenstander. Enkele jaren geleden won Zwammerdam met grote cijfers in Woerdense Verlaat, maar dat was toen. Andere tijd, andere setting en andere elftallen. Welke vechtmachine houdt het het langst vol?
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 1-2

NSV’46 – VEP
Twee ploegen die elkaar nog wel kennen van de tijd dat de zondag nog dé voetbaldag was in regio West 2 staan nu een dag eerder tegenover elkaar. De zebra’s uit Woerden maakten de overstap van de zondag naar de zaterdag, zodat er nu binnen Woerden geen zondagvoetballer meer te vinden is. Want ook Sportlust’46 en SC Woerden hebben deze dag verkozen om de sportieve degens te gaan kruisen in de uitgestrekte regio/ NSV’46 deed vorige week lang mee tegen SCH’44 maar moest toch noodgedwongen het hoofd buigen. De veruit sterkste ploeg uit deze competitie bleef geduldig wachten op de kansen die als vanzelf komen wanneer de tegenstander van dat moment dat even toe laat en slaat dan onverbiddelijk zijn slag. VEP is een ander kaliber tegenstander waarmee de Noordenaren zich mee zouden kunnen moeten meten. In de middenmoot is er nog van alles te halen, want door het ongelijke aantal wedstrijden in deze poule kun je beter rekenen in verliespunten dan in behaalde punten, hoe gek dat ook klinkt. De ploegen die zeven wedstrijden tot nu toe hebben gevoetbald staan wat hoger genoteerd. Bij winst kan NSV’46 aansluiten richting de zone van de top vijf, daar waar het eigenlijk zou moeten staan. Maar bij puntenverlies lijkt het seizoen kleurloos te gaan verlopen, nu al…
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 2-1

Bodegraven – Zevenhoven
Wat zal het moraal van Zevenhoven na vorige week opgekrikt zijn na die zege op de titelkandidaat. Maar daarin schuilt ook direct het gevaar in deze wedstrijd. VV Bodegraven lijkt misschien wel een grijze muis in deze competitie, maar je moet er eerst nog van zien te winnen. In wedstrijden zoals deze wordt er van je verwacht dat je “doodnormaal” drie punten meeneemt richting de Stationsstraat, maar het verzet zal groot zijn. Want als je tweede bent in de tussenstand wil iedereen van je winnen en jou voor tijdelijk even op jouw plek gaan zetten. De voorbereiding op deze wedstrijd zal vooral in het teken staan van niet teveel terugkijken, maar vooral richten op de volgende wedstrijd. Chris Snatersen kennende zal hij benadrukken dat het “genieten” nu voorbij is en alles in het teken moet gaan staan om dat succesje van vorige week een passend vervolg te gaan geven. Dat Zevenhoven als favoriet staart in deze wedstrijd is op zich al een bijzonderheid, want vorig seizoen was men continu de underdog. Zoiets geeft nieuwe druk, maar met de ervaren jongens van nu zou dat geen probleem moeten zijn. De wijze lessen van het amateurvoetbal moeten dan ook maar diep ingesnoven worden. Dan komt het zeker goed voor de geel-roden.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 0-3

Archieffoto Kees Verhaar

Aanvallen & Verdedigen zaterdag 9 november

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A