Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A

Het was een prachtige week voor zowel Aarlanderveen en met name TAVV. Door het onverwachte puntenverlies van koploper Sporting Leiden in en tegen Gouda is TAVV nu alleenheerser in deze klasse. Aarlanderveen heeft zich naast Sporting Leiden genesteld en loert op misstappen van de Aardammers. Die moeten op hun beurt Nieuwkoop gaan bestrijden, dat op hun beurt hun wedstrijd gestaakt zag worden tegen het Leidse Lugdunum. Turbulent mag je dit op zijn minst noemen, want vooral door de gedragingen van de sleutelstedelingen mag Nieuwkoop zich gedupeerd noemen…

Aarlanderveen – Blauw Zwart
Opnieuw bleven de mannen van Linstra en Van Hof ongeslagen in de derde klasse en dit leverde zowaar een stijging in de stand op. Theoretisch is het zelfs nog mogelijk dat Aarlanderveen de eerste periode kan pakken, maar dan is het wel afhankelijk van de verrichtingen bij Sporting Leiden tegen VVSB én TAVV-Nieuwkoop. Persoonlijk denk ik niet dat de groen-witten zich hiermee bezig zullen houden. Het is vooral zaak om de positie die de ploeg nu inneemt te consolideren en zich te concentreren op deze ontmoeting tegen het Wassenaarse Blauw Zwart. De enige ploeg in deze afdeling die hun thuiswedstrijden op een afwijkende tijd speelt (15.00 uur) is als zondagsvereniging een gerenommeerde ploeg geweest, die zelfs nog acteerde in de eerste klasse. Die dagen liggen al ver achter ons, want Blauw Zwart is een team dat al jaren actief is in de derde klasse. Echter zonder uitwassen naar boven. Elk jaar weer weten zij het vege lijf te redden en zich te handhaven. Voor Aarlanderveen is alles nieuw. En dan is men geneigd te denken dat de ervaring een rol gaat spelen. Wij gaan echter meer uit dat kwaliteiten de doorslaggevende factor gaan worden.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 3-0

TAVV – Nieuwkoop
De gemeentelijke derby staat op het programma en na twee seizoenen is het er weer eentje die een etiket opgeplakt krijgt. Twee seizoenen geleden speelden beide teams tegen elkaar in de tweede klasse op de laatste speeldag van de competitie. TAVV had een grote overwinning nodig, Nieuwkoop drie punten en Lugdunum moest met forse cijfers verliezen. De Ter Aarders pakten destijds een 5-0 zege en hierdoor degradeerden de platvissen naar de derde klasse. TAVV degradeerde een jaar later, zodat men elkaar opnieuw ontmoet. Een pikant duel, zeker gezien de historie en geografische ligging, maar ook eentje met een kantje: Jeffrey Pieterse, Sebastiaan van der Voorn en Dorus Boddeke hebben een groot verleden als speler van Nieuwkoop en waren vorig seizoen nog in het oranje te bewonderen. Bij winst kan TAVV de periodetitel niet meer ontgaan, maar bij een gelijkspel is men afhankelijk van wat er in Leiden gebeurt tegen de tegenstander van vorige week. Ook Aarlanderveen heeft nog een kleine kans, maar dan moet het voor hen wel héél erg meezitten op de overige velden. Zo ver zal de goed draaiende ploeg van Frenk van der Kleij het niet laten komen, zo is de verwachting. Nieuwkoop zal zich ongetwijfeld flink verzetten, maar als team en individueel lijkt TAVV de betere van de twee. Het enige dat de Aardammers van succes kan afhouden is de druk van een volgepakt Aardam-West en nonchalance, dat zich soms meester maakt van het team als alles wel erg gemakkelijk gaat. Met de wetenschap dat het Oktoberfest na de wedstrijd in volle gang zal gaan is een extra feestingrediënt best welkom.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 3-1

Archieffoto Ronald Snelling

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B

Boddeke en Pieterse kunnen periode pakken bij weerzien met oude club