Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A

Aarlanderveen heeft al twee derby’s mogen spelen en dat heeft hen geen windeieren gelegd. De mannen van Arjen Linstra sluipen enigszins geniepig naar boven en vinden zich nu terug op de gedeelde koppositie. TAVV heeft de aansluiting weten te behouden door Lugdunum terug te wijzen. Nieuwkoop zal alle zeilen moeten gaan bijzetten om weer een stap richting de langgerekte middenmoot te maken. De door blessures geteisterde oranjehemden krijgen daarvoor wel een uitgelezen kans deze week…

Gouda – Aarlanderveen
De kampioenen van 4A en 4C staan lijnrecht tegenover elkaar in de kaas- en stroopwafelstad. Er werd vooral gesproken vorig seizoen van het grote klassenverschil tussen die twee genoemde poules. Als men een blik op de ranglijst werpt zie je dat ook enigszins terug, maar dat heeft ook met de tegenstanders te maken van de eerste ronden. Aarlanderveen heeft wat dat betreft enkele zwaardere hordes te verteren gehad in de vorm van bijvoorbeeld twee derby’s, die altijd met veel sentimenten gepaard gaan. Gouda wist precies de helft van zijn wedstrijden te winnen (VVC en Oudewater) en verloor er ook twee. Vandaar dat zij zich terugvinden op een plaats in de middenmoot. Aarlanderveen is er alles aan gelegen om hier de drie punten weg te kapen om de aansluiting met medekoploper Sporting Leiden te kunnen behouden. Het zal niet gemakkelijk worden, maar niet onmogelijk. Voorzichtig vullen we in deze wedstrijd een tweetje in, mede omdat het moraal hoog is en de tegenstander van vandaag nog niet heeft weten te imponeren.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 1-3

Nieuwkoop – FC Oegstgeest
De platvissen staan na vier wedstrijden op slechts drie punten en dat lijkt ons niet overeenkomstig de verwachtingen die men vooraf had aan het begin van dit seizoen. Het zit hen ook niet bepaald mee vanwege blessureperikelen zoals bijvoorbeeld van aanvoerder Van Lith en centrale verdediger Poelwijk, normaal gesproken vaste waarden in de equipe van trainer Michel Strating. Dat noopt hem iedere week tot omzettingen en daarvan word je over het algemeen niet beter. Tegenstander Oegstgeest was de laatste twee seizoenen een van de meest schotvaardige ploegen in de vierde klasse, maar men kent flinke aanpassingsproblemen in de derde klasse. Tot nu toe wist men slechts één schamel puntje te veroveren. Dat hadden er gemakkelijk drie kunnen zijn omdat men vorige week tegen CVC Reeuwijk niet bij machte was een comfortabele 3-0 voorsprong over de streep te trekken. Het geeft direct aan dat de kwaliteiten voorin liggen en niet in defensief opzicht. Met die gegevens zal Nieuwkoop aan de slag moeten. Een driepunter is dan ook keihard nodig, alleen al om wat vertrouwen te kunnen en mogen tanken.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 2-1

Be Fair – TAVV
Het is de Aardammers van trainer Frenk van der Kleij nog niet gelukt om buitenshuis een overwinning te boeken, maar verloren werd er ook nog niet. Deze statistiek is leuk voor de volgers, maar feitelijk zegt het natuurlijk helemaal niets. In ieder geval staan de blauw-witten met vertrouwen aan de start van deze wedstrijd, want men is nog altijd ongeslagen dit seizoen. De tegenstander van vandaag is er eentje die men vooraf heeft getipt als een van de kanshebbers op een periode of zelfs de titel, maar datzelfde kun je zeggen van TAVV. Be Fair is zo’n club die al jaren meedoet in het linkerrijtje en het evenzovele keren net niet haalt. Ieder jaar weer ondergaat de selectie van de Waddinxveners de nodige mutaties om vervolgens ook weer op hetzelfde resultaat uit te komen. Het weerzien met oud-TAVV spits Stefan Rijsdam is wellicht een pikant detail in deze wedstrijd. Net als vorige week is dit een wedstrijd met als inzet aan-of afhaken. Het onderlinge verschil is één punt. wie hier de drie punten pakt doet goede zaken, maar wie verliest moet voor even in de wachtkamer.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 1-2

Archieffoto Ronald Snellink

0172SPORT, Chris Snatersen, Dennis van den Ing, 0172SPORT Interviews

Reactie Dennis van den Ing & Chris Snatersen na afloop NSV’46 – Zevenhoven

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B