Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A

Als een accordeon is de tussenstand in elkaar getrokken. TAVV mag zich de morele winnaar van het weekend noemen, want zij wisten zelf tot winst te komen en de drie ploegen boven hen (Sporting Leiden, Aarlanderveen en Alphia) moesten allen een veer laten. Zodoende staan er ineens drie clubs bovenaan: Sporting Leiden, Aarlanderveen én TAVV. Voor Nieuwkoop begint het zo langzamerhand een déjà vu te worden. Een verkregen voorsprong kon tot nu toe slechts eenmaal in winst worden omgezet. Zowel tegen FC Oegstgeest als eerder tegen Sporting Leiden kostte dat punten. Daardoor vindt de equipe van Michel Strating zich terug op een zwaar teleurstellende dertiende plaats.

Alphia – Nieuwkoop
Ondanks die dertiende plaats staat Nieuwkoop maar slechts zeven punten achter op het leidende trio. In deze klasse blijkt dus iedereen van elkaar te kunnen winnen en is er tot nu toe geen ploeg die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Uiteraard herbergt deze poule goede ploegen, waartoe wij ook Alphia kunnen rekenen. De tijden dat de Alphenaren zich vooral concentreerden op lijfsbehoud ligt al ver achter ons. Via de achterdeur (lees: nacompetitie) bereikten zij de derde klasse. Dit is het derde seizoen in deze poule en mede hierdoor zijn de ambities naar boven bijgesteld. Nieuwkoop had zeker ook ambities in die richting, maar als een serieuze titelkandidaat worden de oranjehemden niet gezien. Dat zou dan ook geen druk moeten opleveren, maar er zit angst in de ploeg. Een verkregen voorsprong kan niet over de streep worden getrokken en kennelijk zorgt dat voor een verlammende werking. Het moet anders. Hoe anders is aan trainer Michel Strating. Misschien door Boer weer eens als aanvalsleider op te stellen? Vorig jaar was hij de meest scorende speler in een oranje shirt, maar ook hij valt op dit moment aan de malaise ten prooi. Welke alternatieven zijn er dan voorhanden? Wie weet komt er een wit konijn tevoorschijn uit de hoge hoed…
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 3-1

Aarlanderveen – Be Fair
De mannen van Arjen Linstra en Henk van Hof moesten vorige week in een spannend duel twee punten achterlaten in en tegen Gouda. Dat is op zich geen ramp, maar de ploeg had zich een hele goede dienst kunnen bewijzen bij een winstpartij. Dat gebeurde dus allemaal niet. Met deze wedstrijd op het programma is in dit geval wél de winst noodzakelijk om de andere twee aan kop van de tabel te blijven volgen. Gemakkelijk zal dat zeker niet worden tegen de wit-zwarten uit Waddinxveen. TAVV haalde weliswaar drie punten vorige week tegen dit team, maar gemakkelijk ging dat allerminst. Het heeft een stugge ploeg. Aarlanderveen zal zeer efficiënt met de kansen moeten omspringen deze middag, want een hoog rendement is geboden. Ondanks de nederlaag van vorige week hangt Be Fair nog altijd op de bagagedrager met slechts vier puntjes achterstand. Na winst van Aarlanderveen moeten zij echt even pas op de plaats maken, maar bij winst gaan zij zich mengen in de titelstrijd. Zó kort ligt het dus bij elkaar. Men kan zich dus aan beide zijden weinig tot niets permitteren. Met een gelijkspel schiet Aarlanderveen nog het meeste op van de twee, maar eigenlijk is dat een doemscenario….
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 2-1

TAVV – Gouda
Het “gekke” Gouda staat op dezelfde plaats als de tegenstander van vorige week en nu dus huidig opponent van Aarlanderveen. Op hun beurt nemen die weer de tegenstander van TAVV van vorige week over. Wat kunnen we zeggen over Gouda? We weten nu dat zij vooral een stugge ploeg zijn met zowel offensieve als defensieve kwaliteiten. Dat uitte zich eerder in scores zoals 6-5 tegen Oudewater als de 0-0 tegen Aarlanderveen van vorige week. Maar toch moet TAVV in staat zijn om de rode muur om te krijgen met het surplus aan aanvallende kwaliteiten. Maar dachten wij dat vorige week ook niet van Aarlanderveen? Want niets is zeker in deze klasse. Trek u dan vooral niet al teveel aan van de tototips die de lezers worden meegegeven, want die slaan de plank nogal eens mis. Dat is het onvoorspelbare en tevens het mooie aan het spelletje. TAVV bezit overigens wél de minst gepasseerde verdediging van deze klasse. Gouda heeft, afgezien van de zes doelpunten tegen Oudewater, in offensief opzicht niet of nauwelijks iets laten zien. Het spel zal zich dus vooral gaan afspelen op de Goudse helft. Zaak is om geduldig te blijven en zich niet te laten verrassen in de omschakeling.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 3-0

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B

Voorbeschouwingen zondagvoetbal 2C en 3A