Voorbeschouwing Zondag 3Q1 (totaal)

Nieuwveen | Oei! Nicolaas Boys liet vorige week de kans lopen om zich wat veiliger richting de eerste zes te spelen. Het verloor met de kleinst mogelijke marge in Oegstgeest tegen ASC en dat was een lelijke streep door de rekening van trainer Kasim en de zijnen.

De eerste zes in deze halve competitie gaan later spelen richting tweede klasse met de eerste zes teams van 3Q2 (Goudse/Rotterdamse regio) Na elf speelronden in die tweede fase van het seizoen komt er een regeling voor het spelen van promotie-/degradatiewedstrijden. Daarover later meer dit seizoen…

DIOS en RKDES zijn als eerste clubs zeker van een vervolg richting tweede klasse. AVV Alphen, Aalsmeer, Bernardus, MMO en Warmunda zullen die slag missen en spelen in dit jaar voor lijfsbehoud. Verder ziet het er als volgt uit:

ASC 23 punten uit 12 wedstrijden (+5)
Sporting Leiden 22 punten uit 12 twaalf wedstrijden (+13)
Nicolaas Boys 22 punten uit 13 wedstrijden (+ 11)
Voorschoten ’97 21 punten uit 13 wedstrijden (+6)
Graaf Willem II/VAC 21 punten uit 13 wedstrijden (-2)
WVC 19 punten uit 13 wedstrijden (+15)
Van Nispen 18 punten uit 12 wedstrijden (+2)
SJZ 17 punten uit 12 wedstrijden (-4)

Resterende programma (van belang)
Sporting Leiden – MMO (7 februari)
Warmunda – SJZ (10 februari)
Van Nispen – ASC (10 februari)

Op zondag 17 februari zal de laatste wedstrijdronde in deze klasse worden gespeeld. Daarin onder meer SJZ – Nicolaas Boys. Bij winst van de Nieuwveners is men dus zeker van een gunstig vervolg. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van de overige uitslagen. Uiteraard komt er volgende week een uitgebreide voorbeschouwing op deze duels.

Marathonman Stolk schikt zich in iedere rol

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Weekendvoetbal!