Voorbeschouwing Zondag 3A Hoog (Nicolaas Boys)

Nieuwveen | Ondanks de remontada van vorige week tegen Slikkerveer weten de groen-zwarten exact waar zij aan toe zijn. Samen met Sporting Leiden spelen zij nergens meer voor en weten dat zij volgend seizoen opnieuw in de derde klasse actief zullen zijn. Grote vraag is dan alleen nog hoe die competitie er dan uit gaat zien, want het gedrocht van 2018-2019 ziet men liever niet terugkomen…

Een najaars- en een voorjaarsreeks van een serie wedstrijden die wekelijks het karakter van een te spelen finale had. Dat is dan het enige leuke aspect in zo’n competitie. Voor de rest is zwijgen gepast, mede door het gekonkel in Zeist over het ontstane probleem in het zondagvoetbal van West 2.

Maar genoeg daarover. IJsselmonde, RKDES, ASC, DONK en DIOS gaan met zijn vijven uitmaken wie in welke volgorde verder gaan in het verloop van het seizoen. IJsselmonde weet dat het naar de tweede klasse gaat, maar met wie?

Onderin lijkt het lot van Voorschoten’97 bezegeld. Het kan theoretisch nog ontsnappen, maar dan moet er wél gewonnen worden. HOV/DJSCR staat op plaats elf, dat degradatie inhoudt. Blijdorp en zelfs ook Slikkerveer en MSV’19 zijn nog niet zeker.

Ondanks dat ‘onze’ club speelt om des keizers baard valt er ook in deze knotsgekke variant ook nog voldoende te beleven. Het belooft een mooie laatste zondag in mei te worden op sportief gebied, de meteorologische invloeden daargelaten….

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Laatste uitzending ‘De Kale Kenners’ seizoen 2018-2019

TAVV bestaat 70 jaar en viert feest